Vrei să începi o afacere cu goji? Află cele 5 avantaje
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Una dintre afacerile cu o profitbilitate pe termen lung
Una dintre afacerile cu o profitbilitate pe termen lung
Una dintre afacerile cu o profitbilitate pe termen lung, dar și cu posibilități reale de dezvoltare este afacerea cu goji. Fructele sunt extrem de căutate pe plan extern, dar încep să câștige tot mai mult teren și la noi în țară. Așadar, iată câteva motive pentru care îți recomandăm să începi o afacere cu goji!

Fructele goji sunt folosite de aproximativ 6.000 de ani în diferite părți ale Asiei. La început au fost folosite în scopuri medicinale deoarece acestea au o acțiune puternică asupra rinichilor, a ficatului și vederii. Acum, fructele de goji sunt considerate cele mai sănătoase alimente care sprijină longevitatea.  Pentru tinerii antreprenori care își doresc să înceapă o afacere profitabilă, iată mai jos și câteva motive pentru care poți alege o afacere cu goji!

  • Au un preț bun de valorificare

Unul dintre criteriile de care trebuie să ții cont atunci când începi o afacere este prețul de valorificare. În prezent, fructele de goji se vând către depozite începând de la 20-25 de lei per kilogram.

  • Un singur pom poate face până la 3 kg de fructe

O plantație de goji are un randament extrem de ridicat. Arbustul este rezistent la orice condiții meteorologie, atât la frig, cât și la seceta, iar un singur pom de goji poate da până la 3 kg de fructe atunci când ajunge la maturitate. Maturitatea arbustului este dată de modul în care acesta este îngrijit. 

  • Afacerea cu goji poate fi începuta și prin accesarea fondurilor europene.

Pentru persoanele interesate de dezvoltarea unei afaceri în mediul rural, este important de știut faptul că, cultura de goji este eligibilă la accesarea fondurilor europene.

  • Material săditor de calitate

O afacere profitabilă, indiferent de cultura pe care o alegi, trebuie să se bazeze pe un material săditor de calitate. În caz contrar, riscul de boli sau chiar de dăunători care să afecteze plantația crește exponențial. Acest lucru poate duce la pierderi economice substanțiale pe termen lung. Cultura de goji este un material săditor certificat, din pepiniere autorizate, fapt ce garantează calitatea produsului.

  • Fructul goji are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului

Cunoscut în întreaga lume, fructul goji aduce un aport semnificativ de nutrienți organismului. Este fructul cunoscut și sub denumirea de fructul longevității care conține antioxidanți, vitamina A și B, fibre și betacaroten. Plantația de goji este recomandată chiar și pe o suprafață mică de teren, spre exemplu, pentru un hectar de teren sunt necesari aproximativ 3.000-3.500 de arbuști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel