Warren Buffett donează acțiuni Berkshire Hathaway în valoare de 758 milioane $
Autor: Simona Haiduc | 24 noi 2022, 21:23
În vârstă de 92 de ani, Buffett are o avere de peste 102 miliarde de dolari
În vârstă de 92 de ani, Buffett are o avere de peste 102 miliarde de dolari
Miliardarul Warren Buffett a donat în scopuri caritabile acțiuni Berkshire Hathaway în valoare de peste 758 de milioane de dolari. Investitorul a distribuit 2,4 milioane de acțiuni de clasă B între patru fonduri, potrivit unui document publicat pe site-ul Comisiei americane pentru valori mobiliare și bursiere (SEC).

Începând din 2006, Buffett face, an de an, donații către aceleași cinci organizații de caritate, amintește CNBC. Săptămâna aceasta, însă, este pentru prima dată când investitorul face un astfel de gest de amploare pentru a doua oară într-un an. La începutul lunii iunie, Buffett a oferit deja peste 14 milioane de titluri de valoare Berkshire Hathaway. În plus, de data aceasta, Fundația Bill și Melinda Gates nu s-a numărat printre beneficiarii donațiilor.

"Oracolul din Omaha a convertit 1.600 de acțiuni de clasă A (cu drept de vot) în 2,4 milioane de acțiuni de clasă B (au drept de dividend ). Dintre acestea, 1,5 milioane de titluri de valoare au mers către Fundația Susan Thompson Buffett, numită după regretata soție a lui Buffett. Alte 300.000 de acțiuni au mers către Fundația Sherwood, Fundația Howard G. Buffett și Fundația NoVo, fiecare administrată de copiii investitorului.

Chiar și după ultimele donații, Buffett continuă să controleze 31% din voturile Berkshire, notează CNBC.

Potrivit Bloomberg Billionaire Index, investitorul în vârstă de 92 de ani este a șasea cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 110,4 miliarde de dolari. În 2022, valoarea activelor lui Buffett a crescut cu 1,5 miliarde de dolari, deși, din cauza scăderii piețelor, majoritatea celorlalți membri ai clasamentului au suferit pierderi. Bloomberg notează că averea lui Buffett ar fi fost mult mai mare dacă nu ar fi existat donațiile sale caritabile.

Buffett, alături de fondatorul Microsoft, Bill Gates, și soția sa Melinda, au aderat la Giving Pledge în 2010. Soții Gates a divorțat în 2021, dar fundația lor comună funcționează încă. Buffett s-a angajat ca 99% din activele sale să fie donate în scopuri caritabile în timpul vieții sau după moartea sa. Fundația Bill și Melinda Gates a primit deja un total de peste 32 de miliarde de dolari de la Oracle of Omaha.

În luna iunie a acestui an, Buffett a organizat ultimul său dineu caritabil, care a strâns un record de 19 milioane de dolari. Șeful Berkshire Hathaway, în vârstă de 92 de ani, a organizat astfel de întâlniri în fiecare an începând cu anul 2000 - singurele excepții fiind 2020 și 2021. Fondul a strâns peste 53 de milioane de dolari pentru Fundația Glide, care îi ajută pe cei săraci, pe cei fără adăpost și pe dependenții de droguri.

Citește și Jeff Bezos i-a oferit 100 milioane dolari lui Dolly Parton să îi doneze cui dorește

Jeff Bezos i-a oferit cântăreței Dolly Parton, devenită, printre altele regina muzicii country, cu peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume, suma de 100 de milioane de dolari pentru a le dona unei organizații de caritate la alegerea ei. Banii reprezintă parte a premiului ”Courage and Civility”, cu care a fost distinsă artista. .

Bezos, a doua cea mai bogată persoană din lume, a postat pe Twitter un videoclip de la ceremonia de decernare a premiilor. În comentariu, el a scris: "Tocmai am anunțat un nou câștigător al premiului Courage and Civility - @DollyParton, care conduce cu inima și care va folosi acest premiu de 100 de milioane de dolari pentru a ajuta foarte mulți oameni. Ea se alătură premianților anteriori, @VanJones68 și @Chefjoseandres. Felicitări, Dolly!"

Lauren Sanchez, partenera lui Bezos, a declarat în clip că premiul "reprezintă o recunoaștere a oamenilor care-și doresc o carieră, care țintesc sus, găsesc soluții și care fac totul cu simți civic".

Bezos a descris-o pe cântăreața de muzică country ca fiind o persoană care "întruchipează aceste idealuri" și o persoană care "dăruiește cu inima". El a adăugat: "Ceea ce a făcut pentru copii, pentru educația lore, și atât de multe alte lucruri, este pur și simplu incredibil." 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Putin a dat un nou ordin armatei în războiul din Ucraina

După ce occidentul a decis să trimită Ucrainei în jur de...

Românii pot plăti facturile întârziate la energie în rate

Românii îşi vor putea achita facturile în rate, dacă...

BMW se extinde în Mexic

Bayerische Motoren Werke (BMW) va investi 800 milioane de euro (866 milioane...

O mare companie din energie scoate la concurs 219 posturi

Hidroelectrica îşi întăreşte structura de personal cu...

Crossuri externe