Warren Buffett l-a învățat ce să facă pe patronul Citigroup
Autor: Elena Cristian
Data actualizării:
Data publicării:
Warren Buffett
Warren Buffett
Renumitul investitor american Warren Buffett, supranumit și Oracolul din Omaha, l-a invitat, recent, la cină pe directorul executiv al Citigroup, Jane Fraser, căruia i-a dat câteva lecții despre cum se fac afacerile.

Jane Fraser a povestit despre acea întrevedere cu investitorul miliardar în timpul unei conferințe telefonice cu ceilalți membri din conducerea băncii, scrie Reuters. Dar șeful Citigroup a refuzat să dezvăluie prea multe detalii și jurnaliștilor.

Unele informații s-au scurs însă. Astfel, s-a aflat că, printre altele, Buffett i-a recomandat invitatului său să ducă la bun sfârșitul procesul de reorganizare a băncii, cu accent pe anumite segmente de activitate. În plus, investitorul american i-a dat câteva sfaturi legate de activitatea băncii. 

Privind lucrurile din altă perspectivă, nu este exclus ca însuși directorul executiv al Citigroup să fi solicitat sfatul renumitului om de afaceri, având în vedere că Jane Fraser se află în spatele celei mai mari reorganizări a băncii din ultimele decenii. O misiune asumată și menită să reducă birocrația, să crească profiturile și prețul acțiunilor companiei.

Firește, se ridică întrebarea de ce Fraser a apelat la Buffett și nu la alt nume consacrat în lumea afacerilor din Statele Unite. O alegere logică, ținând cont de faptul că, în 2022, compania lui Buffett, Berkshire Hathaway Inc, a pariat 3 miliarde de dolari pe Citi, antrenând o creștere a prețului acțiunilor și sporind încrederea în banca de pe Wall Street. În plus, Berkshire rămâne printre primii cinci mari acționari ai Citi.

La Bank of America, sprijinul lui Buffett a ajutat la restabilirea încrederii investitorilor, în timp ce directorul executiv Brian Moynihan a reconstruit a doua cea mai mare bancă din SUA în urma crizei financiare.

Citigroup a redus mai multe funcții de conducere săptămâna aceasta, după cum a anunțat Reuters.

Citește și Warren Buffett a rămas singura legendă vie a conglomeratului Berkshire

Citește și Warren Buffett are prea mult cash. Nu mai știe în ce să investească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel