WhatsApp, Facebook, au picat la nivel global. Seviciile, întrerupte peste noapte. Ce a cauzat căderea
Autor: Ciprian Dumitrache | 04 oct, 23:56
Platformele de socializare au picat
Platformele de socializare au picat
Potrivit Downdetector, luni seara, au fost primite peste 20.000 de reclamații din întreaga lume, cu privire la problemele de conexiune ale aplicațiilor WhatsApp, Instagram și Facebook, atât pentru mobil, cât și pentru desktop.

UPDATE. Ora 7.00: Serviciul WhatsApp a fost restabilit spre dimineață.

Mai mulți angajați de pe Facebook au declarat pentru Reuters, sub acoperirea anonimatului, că întreruperea a fost cauzată de o greșeală internă în modul în care traficul de internet este direcționat către sistemele sale.

UPDATE. Ora 23.35: La peste 5 ore de când serviciile Facebook, WhatsApp, Messenger și Instagram au picat, Mark Zuckerberg nu a comunicat nici un termen pentru remedierea problemelor.

Problemele au început în jurul orei 18:25 ora Bucureștiului. Când se încerca accesarea aplicațiilor, apăreau mesaje de eroare. 

G Ad:

Între timp numărul reclamațiilor a crescut la aproape 80.000 de rapoarte pentru WhatsApp și peste 50.000 pentru Facebook, scrie BBC.

Alte aplicații legate de Facebook, cum ar fi Facebook Workplace și Facebook Messenger, au avut, de asemenea, probleme.

Motivele căderiii sistemelor nu au fost încă elucidate, însă, potrivit unor experți, DNS-ul Facebook ar fi dispărut din sistemul global de distribuție a adreselor. DNS--ul este adesea comparat cu o agendă telefonică pentru internet, îndreptând browserele web către sistemul computerizat care deservește site-ul web pe care îl caută.

Facebook a declarat, într-un mesaj pe Twitter că lucrează intens pentru a-l elimina. Directorul de tehnologie de la Facebook,Mike Schroepfer, a scris într-un mesaj pe Twitter: ”Scuze sincere celor care au fost afectați de căderea Facebook. Sunt probleme legate de rețele și echipele lucrează pentru a repara și repune în funcțiune serviciile cât mai repede cu putință”.

Pe fondul știrilor de pe Facebook au scăzut cu peste 5%.

Eșecul a afectat și serviciile care utilizează un cont Facebook pentru autorizare, scrie 9To5Mac. De exemplu, Niantic, dezvoltatorul Pokémon GO, a spus că „studiază mesajele de eroare legate de conectarea prin Facebook”.

Angajații Facebook sunt nevoiți să comunice prin SMS sau prin serviciul de email.

„Nu știu dacă am mai văzut o astfel de întrerupere de la o firmă importantă de internet”, a spus Doug Madory, director de analiză internet la firma de monitorizare a rețelei Kentik.

Madory a declarat pentru CNN că pentru foarte mulți oameni,: „Facebook este internetul”.

 

 

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro