Astfel, cu un bagaj elementar de cunoștințe de informatică se poate afla IP-ul unui utilizator, geolocalizându-l. Iar aplicațiile de mesagerie precum WhatsApp își expun în mod deosebit utilizatorii.
Când vine vorba de date personale, nu poți fi niciodată prea prudent. În zilele noastre, telefonul mobil este mereu la îndemână, însoțindu-l pe proprietar indiferent de unde merge acesta.
Deși, dacă acesta și-ar propune să plece undeva fără să fie găsit, cu telefonul după el nu parea are șanse să rămână incognito. Iar asta pentru simplul motiv că aplicații precum WhatsApp pot dezvălui locația.
Și nici nu trebuie să fii expert în computere pentru a rezolva ”enigma”. Trebuie doar să știi să identifici dispozitivele conectate la rețeaua de internet pe baza unei singure informații: adresa IP, sau protocolul de internet, a smartphone-ului persoanei pe care încerci să o localizezi.
O adresă IP este atribuită fiecărui dispozitiv electronic care poate fi conectat. Este, într-un fel, cartea de identitate a dispozitivului. Pentru a-l obține, trebuie să știți câte ceva despre computere. Uneori este, totuși, nevoie de câteva elemente de bază pentru a-l putea găsi, în special prin intermediul sistemelor de mesagerie, precum WhatsApp. Odată ce adresa IP este preluată, cea mai mare parte a lucrării este făcută. Devine doar o chestiune de timp pentru a localiza dispozitivul asociat cu adresa IP în cauză.
Ascunde adresele IP
Din fericire, geolocalizarea este departe de a fi precisă. Este disponibil doar orașul în care se află dispozitivul electronic. Prin urmare, hackerii nu au acces la informațiile personale ale proprietarului. Nu în felul acesta, cel puțin. Pentru a se proteja împotriva acestui lucru, WhatsApp a implementat o procedură care permite ca adresele IP ale utilizatorului să fie ascunse atunci când acesta din urmă trimite un mesaj sau efectuează un apel. Pentru a face acest lucru, trebuie activată funcția „Protejați adresa IP în timpul apelurilor” în setările aplicației. În ceea ce privește mesajele, este indicat să folosiți un server proxy. În cele din urmă, cei mai precauți pot opta pentru un VPN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.
Proces în Philadelphia...