Yamaha vrea să-l bage înapoi sub capotă pe ”Vrum-Vrum”
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Mașinile electrice sunt extrem de silențioase
Mașinile electrice sunt extrem de silențioase
Mașinile electrice sunt mai bune pentru mediu și mai ieftine pentru a circula. Acestea câștigă aderență în multe țări pe măsură ce guvernele se străduiesc să neutralizeze emisiile de carbon. Dar un lucru pe care nu îl au ca la vehiculele obișnuite este acel vuiet al motoarelor care luminează ochii pasionaților de mașini.

Yamaha Motor Co. lucrează la o soluție pentru a elimina acest ”neajuns”. Mai bine cunoscută pentru motocicletele sale și împărtășind legături istorice cu producătorul de instrumente muzicale Yamaha Corp., compania realizează o gamă largă de dispozitive pentru a reproduce zgomotul pe care îl produce o mașină cu motor cu combustie internă la accelerare.

Inginerii din divizie consideră că sunetul este crucial pentru ca un șofer să aibă un sentiment de control și viteză. Mulți oameni preferă clasicul zgomot vroom-vroom, dar variantele pot fi nelimitate, potrivit lui Hideo Fujita, care face parte din echipa care dezvoltă dispozitivele sonore de la Yamaha. „Chiar și un sunet ca din Star Wars” este posibil, a spus el.

Yamaha primește și ajutor de la colegul său de muzică. A obținut cipuri de sunet de la producătorul de piane și a lucrat la teste care au tratat o carcasă de mașină mai mult ca un instrument muzical, analizând ce fel de tonuri reverberează cel mai bine atunci când un șofer calcă pe pedala de accelerație.

Cea mai bună mașină electrică NU ESTE Tesla

Compania japoneză nu este singura care încearcă să aducă un pic de emoție în lumea extrem de silențioasă a mașinilor electrice. BMW AG colaborează cu compozitorul german Hans Zimmer pentru a produce sunet pentru BMW i4, versiunea M a BMW i4 și BMW iX.

Cu toate acestea, în țara de origine a Yamaha, unde mașinile electrice sunt încă abia acum se nasc, chiar și pasionaților de mașini sport le este mai greu să își rezolve ”guturalele”. Japonia a înăsprit regulile referitoare la zgomotele produse de autoturisme anul trecut, limitând sunetul la 70 până la 74 de decibeli, aproximativ echivalentul unui aspirator sau televizor.

Yamaha nu a anunțat când va începe să vândă dispozitivele sonore, dar intenționează să înceapă mic, vânzându-le mai întâi șoferilor de mașini sport electrice de lux. Într-o zi, pe măsură ce mai mulți oameni vor trece la vehicule electrice, dispozitivele de sunet ar putea deveni o caracteristică obișnuită în vehicule electrice, prevede inginerul Yamaha Sumito Tanaka.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel