Ziua este autobuz, noaptea devine mașină de gunoi FOTO VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un concept interesant
Un concept interesant
Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, este suspectat că ar fi înmânat informații confidențiale unui diplomat rus, au declarat luni autoritățile suedeze.
Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, este suspectat că ar fi înmânat informații confidențiale unui diplomat rus, au declarat luni autoritățile suedeze.
  • Un concept interesant
  • Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, este suspectat că ar fi înmânat informații confidențiale unui diplomat rus, au declarat luni autoritățile suedeze.
Grupul Scania a elaborat un autovehicul electric, care este și autobuz, și mașină de gunoi, totul pe șasiul unui skateboard.

Șasiurile pentru skateboard au devenit elementul de bază pentru automobilele electrice create nu multe companii, începând de la start-upuri și terminând cu mari producători auto mondiali.

Elvețienii de la Scania au decis să meargă mai departe. În conceptul autovehicolului electric autonom NXT se folosesc axele detașabile față și spate ca bază a sistemului modular al mijloacelor de transport, ce permite schimbarea rapidă a destinației respectivei mașini.

Citește și Volkswagen anunță debutul diversificării producției

Conceptul NXT este văzut de specialiștii de la Scania drept platformă pentru crearea unor automobile autonome acționate electric și care, ipotetic, ar urma să fie produse până în 2030.

Ideea NXT prevede înlocuirea autobuzelor și mașinilor de gunoi tradiționale cu ”module multifuncționale”, care vor îndeplini diferite funcții în funcție de perioada zilei. Astfel, ele pot deveni autobuze pentru transportul de persoane, camioane sau alte tipuri de vehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel