"Transportatorii aerieni români şi străini care operează servicii aeriene regulate pe relaţia Italia au anulat pentru perioada 9-23 martie un număr de 151 de zboruri dus-întors. Categoric, acest lucru înseamnă pierderi, pierderi pentru industria de transport aerian. În ceea ce priveşte transportul rutier, evoluţia în prezent - se înregistrează scăderi semnificative în cazul transportului de pasageri raportat la aceeaşi perioadă a anului 2019", a precizat Bode în şedinţa de guvern.
Pe de altă parte, ministrul a remarcat că şi înaintea adoptării deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) referitoare la suspendarea transportului feroviar, aerian şi rutier pe relaţia cu Italia se înregistrase o scădere a numărului de zboruri, în condiţiile în care se redusese numărul de pasageri.
Covid-19, picătura care poate distruge o întreagă industrie. Se anunță măsuri disperate
"186 de zboruri pe săptămână s-au redus la 72 de zboruri pe săptămână, înainte de adoptarea hotărârii numărul 5 a CNSSU. (...) În cazul transportului de pasageri, raportat cu aceeaşi perioadă a anului 2019, pe relaţia cu Italia am închis toate aceste curse, începând cu data de astăzi, ora 12,00. În transportul de persoane internaţional linii regulate, altele decât relaţia cu Italia, se înregistrează o scădere nesemnificativă. Dacă comparăm cu anul 2019, cu aceeaşi perioadă similară sau cu anul 2018, vorbim de un volum aproximativ identic", a spus el.
Potrivit ministrului, transportul de marfă intern deocamdată nu este afectat, dar transportul de marfă internaţional înregistrează o scădere generală între 15 şi 30%, valoare raportată de către companii. Lucian Bode a menţionat că scăderea fluxului de pasageri generează pierderi pentru operatorii de transport rutier şi a precizat că va prezenta în cursul zilei de miercuri o serie de soluţii în acest sens.
"Aş prefera să luaţi legătura să faceţi o evaluare, inclusiv în cifre, adică la cât se cifrează pierderile, să vedem exact baza legală, să vedem exact ce se poate face pentru susţinerea acestora", a spus prim-ministrul interimar, Ludovic Orban.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...