2018: ”Anul pierdut” pentru exportatorii germani
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Excedentul comercial al Germaniei s-a contractat în ocombrie, ceea ce înseamnă că s-a importat mai mult decât s-a exportat, consecință a conflictelor comerciale întreținute de Statele Unite cu China, pe de o parte, și cu Uniunea Europeană, pe de alta.

Oficiul federal pentru statistică a anunțat, luni, că exporturile au sporit cu 0,7% în perioada de referință, în timp ce importurile, cu 1,7%, creând un excedent comercial de 17,3 miliarde de euro, după cel de 17,7 miliarde înregistrat în luna septembrie.

Economiștii intervievați de Reuters se așteptau la o creștere medie a exporturilor de 0,5% și a importurilor de de 0,4%. În opinia lui Andreas Scheuerle, de la DekaBank, ”2008 este un an pierdut pentru exportatorii germani”.

”Nu trebuie să sperăm că în 2009 activitățile de comerț exterior ale Germaniei o vor duce mai bine”, a adăugat analistul, subliniind că, ”dacă există ceva speranțe, ele trebuie legate doar de o solidă cerere internă”.

Diversele conflicte comerciale au provocat, în noiembrie, o alterare a moralului întreprinderilor germane. Majoritatea economiștilor sunt de părere că economia Germaniei va încetini, reușind, totuși, să evite recesiunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel