2022, un an record pentru Bentley. Nici China nu i-a afectat rezultatele
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
A vândut un număr record de vehicule
A vândut un număr record de vehicule
Constructorul britanic de automobile de lux Bentley a livrat un număr record de vehicule în 2022, depăşind pentru prima dată pragul de 15.000 de automobile vândute într-un singur an, în pofida faptului că vânzările de pe piaţa din China au scăzut cu 9% ca urmare a restricţiilor impuse din cauza coronavirusului, transmite Reuters.

Bentley, o divizie a grupului german Volkswagen AG, a informat marţi că în 2022 a vândut un număr record de 15.174 de vehicule, în creştere cu 4% faţă de 2021, când a fost stabilit precedentul record de vânzări al mărcii.

"În ceea ce a fost un nou an lipsit de predictibilitate, compania a reuşit să depăşească obstacole semnificative şi a înregistrat al treilea an consecutiv de vânzări record", a declarat directorul general de la Bentley, Adrian Hallmark.

Bentley a precizat că vânzările sale au crescut pe toate pieţele regionale, cu excepţia Chinei. Însă în cele două Americi, cea mai mare piaţă pentru Bentley, vânzările constructorului britanic au înregistrat o creştere modestă de sub 1%.

SUV-ul de lux Bentayga, care are un preţ de pornire de 150.000 de lire sterline (180.000 de dolari) a rămas cel mai bine vândut model Bentley în 2022, fiind responsabil pentru 42% din numărul total de vehicule vândute. Urmează modelele Continental GT şi Continental GT Convertible, care cu aproximativ 4.550 de unităţi au fost responsabile pentru 30% din volumele de vânzări ale Bentley.

Anterior şi rivalul Rolls-Royce, deţinut de grupul BMW, a anunţat la rândul său vânzări record pentru 2022, o dovadă că criza costului vieţii nu afectează sectorul automobilelor de lux.

Citește și Ford construieşte în Turcia o fabrică de baterii pentru vehiculele electrice

Ford Motor va încheia un parteneriat cu producătorul sud-coreean de baterii LG Energy Solution Ltd pentru construirea, în Turcia, a unei uzine de baterii destinate vehiculelor electrice, renunţând la acordul cu SK Innovation Co, în condiţiile în care producătorul auto american caută să accelereze trecerea la maşini prietenoase cu mediul şi să-şi diversifice aprovizionarea cu baterii, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.....

Citește și BMW face furori la Las Vegas cu mașina care-și schimbă culoarea VIDEO

Acum colectează 32 de culori. Noua soluție a fost oferită de un start-up, E Ink, care colorează 240 de segmente ale carcasei mașinii precum solzii unui cameleon. ”Arătăm ce este posibil atunci când hardware-ul și software-ul se îmbină", a declarat Oliver Zipse, șeful BMW.

Astfel, suntem capabili să exploatăm întregul potențial al digitalizării pentru a transforma mașina într-un companion inteligent." De asemenea, mașina futuristă proiectează ...

Citește și RCA. 2023 aduce mai multe modificări între care tarife mai mari

Pentru a completa electronic o constatare amiabilă, șoferii pot folosi o aplicație gratuită dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), numită Amiabila. Nu se mai pot emite polițe RCA valabile doar în România. A dispărut posibilitatea ca, în anumite cazuri, să se mai emită polița RCA cu valabilitate doar pe teritoriul României, lucru care permitea până nu demult posesorilor de mașini să aibă ....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel