3 cele mai mari probleme ale antreprenorilor români
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Au fost identificate cel puțin 3 probleme majore cu care antreprenorii români se confruntă
Au fost identificate cel puțin 3 probleme majore cu care antreprenorii români se confruntă
Exodul masiv al forţei de muncă tinere, lipsa infrastructurii şi birocraţia excesivă s-au numărat printre problemele ridicate de antreprenori la prima şedinţă a boardului Consiliului Naţional a Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) din acest an, invitat special fiind prim-ministrul României, Ludovic Orban, conform unui comunicat al organizaţiei.

În cadrul întâlnirii au fost prezenţi aproximativ 80 de antreprenori, reprezentanţi ai structurilor de IMM-uri din toată ţara, precum si asociaţii membre ale tinerilor antreprenori, femeilor antreprenor, grupuri de acţiune locală sau asociaţii profesionale. Întâlnirea a avut ca scop stabilirea priorităţilor si direcţiilor de acţiune ale anului 2020 pentru mediul de afaceri precum şi identificarea celor mai importante probleme cu care se confruntă antreprenorii din ţară.

Astfel, printre problemele ridicate de către antreprenori s-au numărat următoarele: exodul masiv al forţei de muncă tinere, lipsa infrastructurii ca principal obstacol în dezvoltarea business-urilor, separarea atribuţiilor de control din industria alimentară, reorganizarea administraţiilor portuare, taxarea pe muncă, înfiinţarea unui fond "capital de risc" în vederea finanţării înfiinţării de start-up-uri inovative, birocraţia excesivă sau regândirea structurii anului şcolar şi a vacanţelor în funcţie de necesităţile economice.

Marcel Boloş: Capacitatea României de a genera proiecte mari a rămas în urmă

"Noi, la Consiliul IMM-urilor suntem foarte atenţi asupra modului în care va arăta România, concentrându-ne mereu pe oferirea de soluţii şi metode concrete de îmbunătăţire a mediului de afaceri. Dialogul social este primul lucru pe care dorim să vi-l transmitem, deoarece, dacă la nivel local şedintele de dialog social au o frecvenţă ridicată, în cadrul ministerelor acestea se convoacă foarte rar. Astfel, ceea ce vă rugăm să transmiteţi în viitoarea şedinţă de guvern şi către ceilalţi colegi din cabinet este obligativitatea întâlnirilor periodice cu mediul de afaceri şi, de asemenea, vă adresăm rugămintea trimiterii problemelor pe care colegii mei le vor susţine, către aceştia", a declarat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, în deschiderea şedinţei.

El a menţionat că a avut o întâlnire săptămâna trecută cu ministrul Finanţelor, în cadrul căreia a ridicat o serie de probleme care, deja, şi-au găsit rezolvare şi că profită de prezenţa premierului pentru a-i reaminti că a lansat, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, iniţiativa Romania Tech Nation şi, astfel poate oferi suportul în identificarea unor soluţii de digitalizare, eficientizare şi simplificare.


Totodată, el a reiterat importanţei parteneriatului public-privat pe diverse tipuri de acţiuni ca principal vector în rezolvarea limitărilor pe care mediul public îl are odată cu dezvoltarea unui număr ridicat de noi competenţe.

"Pentru noi, prioritatea principală este să creăm o dinamică economică, să fluidizăm procedurile, să alcătuim un climat favorabil investiţiilor şi afacerilor pentru a putea fi un partener al mediului de afaceri. Astfel, avem nevoie de o susţinere reală din partea antreprenoriatului din ţară şi de un parteneriat puternic cu antreprenorii şi suntem extrem de dedicaţi dezvoltării prin iniţiativă economică, alocare de resurse, prin crearea unei dinamici foarte accentuate pentru că, uşor, uşor, să reformăm sistemul public prin introducerea spiritului antreprenorial inclusiv în administraţie întrucât acest lucru este fundamental ", a precizat, prim-ministru Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel