3 din 10 români au carduri de credit. Cele mai importante caracteristici căutate de utilizatori
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Românii au pris gustul cardurilor de credit
Românii au pris gustul cardurilor de credit
Trei din zece români au carduri de Credit, rezultă dintr-un sondaj Finzoom realizat în rândul utilizatorilor de internet din România. Majoritatea spun că au achiziționat un astfel de card pentru a avea o rezervă de bani, iar când vine vorba de folosirea cardurilor de Credit, achizițiile cu plata în Rate se află în topul preferințelor.

30% din cei care au răspuns sondajului Finzoom au deja un card de Credit, 70% au cel puțin un card de Debit, în timp ce 24 % dintre respondenți spun că nu au niciun card.

Întrebați care a fost principala motivație pentru contractarea unui card de Credit, cei mai mulți au nominalizat nevoia de a avea acces la o sumă de rezervă (32%), pe locul doi fiind intenția de a face achiziții importante (de exemplu electrocasnice) cu plata amânată.

În ceea ce privește caracteristicile cardului de Credit pe care românii le consideră cele mai importante, Rata dobânzii se află abia pe locul 3 (18% dintre respondenți), taxele și comisioanele pe locul 2 (22% dintre respondenți), iar pe primul loc este sistemul de Rate fără dobândă - nominalizat de 25% dintre respondenți. În prezent, oferta de pe piața din România include carduri de Credit cu între 3 și 24 de Rate fără dobândă. Una dintre cele mai avantajoase oferte este cea a CEC Bank, care oferă până la 24 de Rate fără dobândă clienților săi, la orice comerciant din țară sau din străinătate.

La întrebările despre modul în care folosesc cardurile de Credit, pe primul loc sunt achizițiile de electrocasnice (19%), urmate de plățile la supermarket (18%) și achizițiile Online (17%). Doar 11% dintre respondenți au spus că folosesc cardul de Credit pentru retrageri de numerar, cunoscut fiind faptul că în cazul retragerilor, nu se mai aplică beneficii precum perioada de grație, iar majoritatea băncilor percep dobânzi mai mare decât pentru plățile la comercianți.

Sondajul privind utilizarea cardurilor de Credit a realizat Online, de Finzoom, la cererea CEC Bank, în luna septembrie, pe un eșantion de peste 2.000 de respondenți din toată țara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel