45.000 euro, cea mai mare despăgubire din 2023 pentru o asigurare de călătorie
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Vacanta / Foto: Freepik
Vacanta / Foto: Freepik
Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de călătorie de către o companie membră UNSAR, a fost de 45.000 euro, suma fiind acordată unui turist pentru acoperirea cheltuielilor medicale necesare restabilirii stării sale de sănătate, conform unui comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Potrivit sursei citate, primele cinci cele mai mari despăgubiri achitate în baza acestui tip de asigurare depăşesc, cumulat, 207.000 euro.

"Odată cu venirea verii, ne gândim cu toţii la momentele de relaxare pe care le vom petrece alături de cei dragi. Însă, chiar şi în vacanţă putem avea parte de situaţii mai puţin plăcute, care ne pot afecta serios bugetul. De aceea, recomandăm tuturor să se informeze şi să aleagă soluţia potrivită pentru o vacanţă fără griji - asigurarea de călătorie", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Conform celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 40% dintre respondenţi au declarat că sunt mai interesaţi de acest tip de asigurare, în creştere cu 14 puncte procentuale faţă de anul trecut.

Înfiinţată în 1994, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector - cheie al economiei româneşti, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asigurătorii membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

Înfiinţat în 2009, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie- IRES activează pe piaţa de cercetare din România şi funcţionează ca un think tank independent, o parte dintre studiile şi proiectele pe care le dezvoltăm fiind dedicate optimizării politicilor publice în diferite domenii ale societăţii româneşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

40.000 de firme, radiate în primele cinci luni ale anului

Informaţii oficiale de la Registrul Comerţului.

RO e-TVA. Principalele modificări decise de Guvern

Vineri a fost adoptată de către Executiv o ordonanţă de...

Întârziere de 300 de minute pentru un tren CFR

Întârziere de cinci ore pentru trenul Timișoara Nord –...

Boloș vrea să colecteze 120 mld. de lei din TVA

România are prevăzut să colecteze la bugetul de stat...

Bursa de la București a închis în creștere ședința de vineri

BVB a închis pe verde ultima zi de tranzacții a...


pixel