520.000 euro pentru reabilitarea termică a unor blocuri
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest "Oltenia", Marilena Bogheanu, au semnat, miercuri, un contract de 520.000 euro, finanţat prin POR 2014-2020, Axa 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, pentru reabilitarea termică a cinci blocuri de locuinţe. 

Potrivit directorului ADR Oltenia, până în acest moment Primăria Craiova a semnat patru contracte pentru reabilitarea termică, prin fonduri europene, a 18 blocuri, cu 401 apartamente, în care locuiesc 828 de persoane, majoritatea acestor imobile fiind în zona Lăpuş.

"După aceste lucrări de reabilitare, factura va fi mult mai ieftină şi confortul va fi pe măsură. Valoarea acestui contract este de 520.000 euro, iar perioada estimată pentru implementare este de 38 de luni. Lucrările de intervenţie se referă la termoizolare pereţi exteriori cu panouri de termoizolaţie, înlocuire tâmplărie existenţă pe faţada blocurilor, închidere balcoane, termoizolare terasă plus planşeu pentru demisol, înlocuire totală instalaţii pentru încălzire centrală, înlocuirea totală a distribuţiei pentru apă caldă menajeră, montare robineţi de presiune diferenţială, montare robineţi de echilibrare hidraulică, înlocuire lifturi şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi", a precizat Marilena Bogheanu într-o conferinţă de presă.

La rândul său, primarul Mihai Genoiu a afirmat că selecţia blocurilor pentru a intra în acest program de reabilitare este destul de complicată, pentru că imobilele trebuie să aibă rezolvată problema şarpantelor, a autorizaţiilor balcoanelor de la parter (adică ori au fost construite cu acte ori trebuie desfiinţate) şi din aceste motive s-a renunţat la foarte multe contracte pe care municipalitatea le avea semnate cu asociaţiile de locatari.

"În momentul în care a trebuit să intre în legalitate cu lucrările neautorizate, au renunţat foarte mulţi. Şi atunci, această selecţie a fost foarte complicată. Sunt foarte multe facilităţi, dar cred că cea mai importantă este separarea utilităţilor pe casa scării, în sensul că fiecare este răspunzător de ceea ce consumă, iar furnizorul poate delimita pe cel rău-platnic de cel bun-platnic", a spus Genoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel