650.000 de metri pătrați de depozitare din România stau nefolosiți
Autor: Matei Ion
Data publicării:
 Aproximativ 650.000 de metri pătrați de depozitare din România, reprezentând 15% din spațiul existent pe plan local, este neocupat în prezent, valoarea spațiului nefolosit fiind de circa 6 milioane de euro, potrivit unei analize a Storage Logistics.

Valoarea celor aproximativ 650.000 de metri pătrați a spațiului total de depozitare neutilizat în România este de circa 6 milioane de euro, fără a lua însă în calcul și costurile serviciilor logistice, potrivit analizei reprezentanților Storage Logistics.

Aceștia estimează că gradul de ocupare a depozitelor poate ajunge la 90-95% din capacitatea acestora până la final de an, dat fiind faptul că închirierea pe termen scurt poate reprezenta o soluție de back-up pentru perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă, când tot mai multe magazine online și business-uri în plină dezvoltare au nevoie de o soluție rapidă și eficientă de depozitare a stocurilor, în diferite zone cheie din țară.

Te duci la magazin să cumperi o băutură răcoritoare? Plătești GARANȚIE

„Odată cu lansarea platformei noastre în luna septembrie, am generat foarte mult interes din partea mai multor tipuri de business-uri, atât unele aflate în creștere, cât și din partea multinaționalelor. Ne-am dat seama că multe companii locale au nevoi imediate, legate de un anumit sezon de vânzări, așa cum este Black Friday sau perioada sărbătorilor, și că avântul comenzilor online din acest an face ca soluția noastră să fie nu doar relevantă pentru aceștia, ci și necesară”, a declarat Cristina Dumitrescu, Managing Partner Storage Logistics.

Piața locală de depozitare va însuma aproximativ 5 milioane de metri pătrați de spații de depozitare la sfârșitul anului 2020, potrivit specialiștilor în domeniu, însă marea majoritate a depozitelor nu și-au fructificat până în prezent spațiul neocupat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel