80 de noi cazuri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Vaccin
Vaccin
Numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate în România a ajuns la 16.293, peste 80 fiind confirmate în ultima săptămâna.

Mai mult de 15.300 de îmbolnăviri au apărut la persoane care nu s-au vaccinat niciodată. Rujeola, cunoscută şi sub numele de pojar, este o boală infecţioasă care, de cele mai multe ori, duce la complicaţii. Un sfert dintre cei care fac boala au nevoie de spitalizare, iar una dintr-o mie moare. Medicii atrag atenţia asupra imunizării, în special a copiilor, împotriva unor boli grave.

Care sunt condiţiile în care trebuie făcută vaccinarea

Vaccinarea trebuie efectuată numai de către medici. Doctorul Ligia Marincaş, directorul Direcţie de Sănătate Publică Sălaj, a declarat:
Vaccinările se realizează vaccinările doar în cabinetele medicilor de familie, iar în prima săptămână în maternitate.

Citește și: Epidemia de gripă a convins-o pe Ecaterina Andronescu. Ce a decis ministrul

Programul naţional de imunizări are ca obiectiv protejarea sănătăţii pouplaţiei împotriva pincipalelor boli care pot fi prevenite prin vaccinare. Există două subprograme, cel de vaccinări obligatorii şi vaccinările opţionale pentru grupele de risc, respectiv vaccinarea antigripală.

Calendarul de vaccinare tradiţional, care se face la vârstele cunoscute deja sunt: în prima săptămână, la două luni, la patru luni, la 11 luni după care și la copiii mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel