A cumpărat un întreg cartier din greșeală
Autor: Georgel Simionică | 15 aug 2022, 17:11
O americancă a cumpărat un întreg cartier.... din greșeală
O americancă a cumpărat un întreg cartier.... din greșeală
Neatenția și un gest reflex au făcut ca o femeie să cumpăre din greșeală un întreg cartier, când de fapt dorea să cumpere numai o casă.

O femeie din statul american Nevada s-a îmbogățit pentru scurt timp cu 84 de case dar a sărăcit cu 50 de milioane de dolari americani, din cauza unei greșeli făcute din neatenție.

Americanca dorea să cumpere o casă familială în valoare de 594.481 de dolari. Însă când a depus actele la fisc, a reieșit că ea cumpărase tot cartierul!

Ea era acum proprietara casei dorite dar și a alte zeci de alte proprietăți, precum și a două zone comune din așezarea de la nord-est de orașul Reno. Valoarea estimată conform expertizei: 50 de milioane de dolari, după cum a relatat "Reno Gazette Journal". Din această greșeală, cumpărătorul a primit actele de proprietate și alte altor persoane, mai scrie publicația americană.

Potrivit unui expert, o greșeală de tastare la compania Westminster Title a fost de vină pentru această eroare. Deoarece "era destul de clar că s-a făcut o greșeală", această companie ar putea deja să înceapă să corecteze proprietățile transferate în mod eronat către proprietarii lor de drept.

Potrivit expertului, astfel de incidente apar "destul de frecvent", în special din cauza unor erori de "copy & paste". Acest caz este special doar "pentru că sunt implicate atât de multe proprietăți".

Citește și: UE avertizează: Sectorul de imobiliare, în pericol! Riscul este mare

Experții europeni trag un semnal de alarmă și anunță că sectorul de imobiliare devine tot mai vulnerabil din punct de vedere financiar. Care este, de fapt, problema. 

Cererea puternică de locuințe în Europa, legată în special de condițiile favorabile de creditare, determină o creșterea prețurilor și sporește fragilitatea financiară a sectorului, a avertizat vineri Comitetul european pentru riscuri sistemice (CERS), indicând în special Germania, relatează cotidianul francez Le Figaro.

Băncile au continuat să acorde împrumuturi importante gospodăriilor în timpul epidemiei de Covid-19 datorită ratelor scăzute menținute de BCE și a relaxării cerințelor de capital, măsuri menite să sprijine economia în timpul crizei din domeniul sănătății.

"Pe termen mediu, impactul pandemiei și al ratelor scăzute ale dobânzilor este posibil să sporească vulnerabilitățile legate de veniturile gospodăriilor și de capacitatea de a-și plăti datoriile, dar și de nivelul nivelul general de îndatorare", potrivit unui raport al comisiei, care are sarcina de a preveni riscurile financiare la scară largă în Uniunea Europeană. Volumul creditelor ipotecare, care sunt mai riscante pentru debitor, a crescut, de asemenea, notează CERS.

Întrucât economia europeană a revenit la nivelurile anterioare pandemiei, autoritățile naționale "ar trebui să înceapă să ia în considerare (re)introducerea sau înăsprirea măsurilor macroprudențiale" care au drept scop limitarea riscurilor sistemice, a declarat CERS. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Afacerile Metro din Belgia, vândute pentru 47 milioane euro

Retailerul olandez Sligro Food Group a anunţat miercuri...

Crossuri externe