A cumpărat un întreg cartier din greșeală
Autor: Georgel Simionică
Data actualizării:
Data publicării:
O americancă a cumpărat un întreg cartier.... din greșeală
O americancă a cumpărat un întreg cartier.... din greșeală
Neatenția și un gest reflex au făcut ca o femeie să cumpăre din greșeală un întreg cartier, când de fapt dorea să cumpere numai o casă.

O femeie din statul american Nevada s-a îmbogățit pentru scurt timp cu 84 de case dar a sărăcit cu 50 de milioane de dolari americani, din cauza unei greșeli făcute din neatenție.

Americanca dorea să cumpere o casă familială în valoare de 594.481 de dolari. Însă când a depus actele la fisc, a reieșit că ea cumpărase tot cartierul!

Ea era acum proprietara casei dorite dar și a alte zeci de alte proprietăți, precum și a două zone comune din așezarea de la nord-est de orașul Reno. Valoarea estimată conform expertizei: 50 de milioane de dolari, după cum a relatat "Reno Gazette Journal". Din această greșeală, cumpărătorul a primit actele de proprietate și alte altor persoane, mai scrie publicația americană.

Potrivit unui expert, o greșeală de tastare la compania Westminster Title a fost de vină pentru această eroare. Deoarece "era destul de clar că s-a făcut o greșeală", această companie ar putea deja să înceapă să corecteze proprietățile transferate în mod eronat către proprietarii lor de drept.

Potrivit expertului, astfel de incidente apar "destul de frecvent", în special din cauza unor erori de "copy & paste". Acest caz este special doar "pentru că sunt implicate atât de multe proprietăți".

Citește și: UE avertizează: Sectorul de imobiliare, în pericol! Riscul este mare

Experții europeni trag un semnal de alarmă și anunță că sectorul de imobiliare devine tot mai vulnerabil din punct de vedere financiar. Care este, de fapt, problema. 

Cererea puternică de locuințe în Europa, legată în special de condițiile favorabile de creditare, determină o creșterea prețurilor și sporește fragilitatea financiară a sectorului, a avertizat vineri Comitetul european pentru riscuri sistemice (CERS), indicând în special Germania, relatează cotidianul francez Le Figaro.

Băncile au continuat să acorde împrumuturi importante gospodăriilor în timpul epidemiei de Covid-19 datorită ratelor scăzute menținute de BCE și a relaxării cerințelor de capital, măsuri menite să sprijine economia în timpul crizei din domeniul sănătății.

"Pe termen mediu, impactul pandemiei și al ratelor scăzute ale dobânzilor este posibil să sporească vulnerabilitățile legate de veniturile gospodăriilor și de capacitatea de a-și plăti datoriile, dar și de nivelul nivelul general de îndatorare", potrivit unui raport al comisiei, care are sarcina de a preveni riscurile financiare la scară largă în Uniunea Europeană. Volumul creditelor ipotecare, care sunt mai riscante pentru debitor, a crescut, de asemenea, notează CERS.

Întrucât economia europeană a revenit la nivelurile anterioare pandemiei, autoritățile naționale "ar trebui să înceapă să ia în considerare (re)introducerea sau înăsprirea măsurilor macroprudențiale" care au drept scop limitarea riscurilor sistemice, a declarat CERS. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel