A fost lansat un proiect pentru monitorizarea inteligenței artificiale de către țările UE
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Inteligența artificială
Inteligența artificială
Olanda, alături de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) face un pas semnificativ în încercarea de a stabili un sistem pentru monitorizarea tehnologiei folosite de inteligența artificială pentru țările din blocul comunitar. 

Olanda și UNESCO au lansat joi un proiect pentru a ajuta la pregătirea agențiilor naționale din Europa în vederea supravegherii inteligenței artificiale (IA).

Proiectul, realizat cu sprijinul Comisiei Europene, vine înaintea adoptării Legii privind reglementare a utilizării acestei tehnologii în Europa, arată Reuters.

În cadrul proiectului, contribuția UNESCO este de a aduna informații despre modul în care țările europene supraveghează în prezent inteligența artificială și de a întocmi o listă de recomandări de "bune practici".

Agenția olandeză pentru infrastructura digitală (RDI) va asista UNESCO în comunicarea și în întâlnirile cu grupurile de lucru naționale din întreaga Europă, inclusiv în cadrul unei prime reuniuni care va avea loc joi, la Haga.

"Ceea ce învățăm aici, vă promit, va contribui la multe discuții care vor avea loc simultan peste tot în lume", a declarat Gabriela Ramos, de la UNESCO.

UNESCO a fost o voce importantă în dezbaterile privind IA, orientările etice pe care le-a prezentat în 2021 fiind adoptate de toate cele 193 de state membre, acestea nefiind obligatorii din punct de vedere juridic.

Nathalie Berger, care conduce un organism al Uniunii Europene care ajută statele să adopte reforme, a declarat că legea privind IA va fi adoptată în acest an, dar va fi nevoie de încă doi ani pentru a intra pe deplin în vigoare.

"Supravegherea este absolut esențială pentru a ne asigura că totul funcționează bine în practică", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel