A murit Peter Buck, co-fondatorul Subway! El a transformat 1.000 de dolari într-un miliard de dolari
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
A murit Peter Buck, co-fondatorul Subway! El a transformat 1.000 de dolari într-un miliard de dolari
A murit Peter Buck, co-fondatorul Subway! El a transformat 1.000 de dolari într-un miliard de dolari
Cofondatorul Subway, Peter Buck, care și-a transformat investiția inițială de 1.000 de dolari în peste un miliard de dolari, a murit la vârsta de 90 de ani, a confirmat compania.

Cu peste 40.000 de locații în întreaga lume, Subway este astăzi cel mai mare lanț de sandvișuri din lume. Buck, ultimul fondator supraviețuitor al companiei, a lăsat o avere netă de 1,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

"Suntem profund întristați de moartea unuia dintre fondatorii Subway, Dr. Peter Buck. El a fost un exemplu strălucit de lider dedicat și practic și un membru integrant al familiei Subway", a declarat John Chidsey, CEO al Subway, într-un comunicat.

În 1965, Buck i-a dat prietenului său de familie, Fred DeLuca, ideea de a deschide un magazin de sandvișuri pentru a-l ajuta pe proaspătul student de atunci să câștige bani pentru facultate. Buck, care era fizician nuclear, a oferit o investiție inițială de 1.000 de dolari, iar "Pete's Super Submarines" s-a deschis în Bridgeport, Connecticut.

Rusia ATACĂ! Americanii au aflat scenariul de invadare a Ucrainei

Până în 1974, cei doi dețineau și operau 16 magazine în Connecticut și apoi au început să le dea în franciză. Potrivit firmei de cercetare și consultanță în domeniul serviciilor alimentare Technomic, vânzările în locațiile Subway din SUA au scăzut în ultimii ani. Pe fondul concurenței din partea altor companii de fast-food, vânzările la nivel de sistem la locațiile Subway din SUA au scăzut la 8,3 miliarde de dolari în 2020, față de 12,3 miliarde de dolari în 2013, cel mai bun an din ultimii 15, potrivit analizei Technomic.

Atunci când Subway a devenit celebru în anii '70 și '80, a "deținut" personalizarea, a declarat Robert Byrne, director de analiză a consumatorilor și a industriei la Technomic, ceea ce înseamnă că toți clienții puteau alege ceea ce doreau în timp real. Acum, clienții își pot construi singuri burritos, salate, sandvișuri sau boluri, ceea ce face ca în acest spațiu să existe o concurență acerbă. Pe măsură ce tot mai multe restaurante oferă opțiuni personalizate, "vrem să continuăm să... dominăm acest spațiu", a declarat Chidsey la începutul acestui an.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel