OMV Petrom a realizat o producţie de hidrocarburi de 107.200 barili echivalent petrol pe zi, în cel de-al treilea trimestru al acestui an, cu 2,6% mai mică faţă de trimestrul precedent, conform datelor transmise marţi Bursei de Valori Bucureşti.
Producţia de ţiţei şi condensat a fost de 52.000 bep/zi (minus 1,14%), iar cea de gaze naturale de 55.300 bep/zi (minus 3,8%).
În trimestrul trei al acestui an, volumul total de vânzări de hidrocarburi s-a ridicat la 103.100 bep/zi, fiind mai mic cu 1,8%, comparativ cu cel din al doilea trimestru din 2024. Vânzările de ţiţei şi condensat s-au redus cu 0,37%, la 54.700 bep/zi, iar cele de gaze naturale au scăzut cu 3,4%, la 48.400 bep/zi.
În schimb, vânzările totale de produse rafinate au crescut cu 4,05%, la 1,54 milioane tone. Vânzările de gaze către terţi s-au cifrat la 7,17 TWh (plus 9,8%).
Producţia netă de energie electrică la Centrala de la Brazi a totalizat 1,46 TWh, în creştere cu 175,4% comparativ cu perioada aprilie-iunie 2024.
OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri - OMV şi Petrom.
OMV Petrom este o companie în care, la sfârşitul lunii iunie 2024, statul român, prin Ministerul Energiei, deţinea 20,698% din acţiuni, iar OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, 51,1568%. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru...
Dolarul american se prăbușește...
Ministerul Finanțelor acordă...
Reuters explică, într-o...
Înalta Curte de Casație și...
Prețurile la electricitate...
Persoanele cu handicap care...
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...