Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
Se estimează ca producătorii de medicamente Pfizer / BioNTech și Moderna să încaseze miliarde de dolari din dozele de rapel COVID-19, ceea ce ar putea rivaliza cu vânzările anuale de 6 miliarde de dolari pentru vaccinurile antigripale pentru anii următori, spun analiștii și investitorii din domeniul sănătății.
Un număr tot mai mare de guverne, inclusiv Chile, Germania și Israel, au decis să ofere doze de rapel cetățenilor în vârstă sau persoanelor cu sistem imunitar slab în fața variantei Delta.
Joi, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat și ea administrarea unei doze de rapel de vaccinuri de la Pfizer și Moderna la persoanele cu sistem imunitar deficitar.
Vânzările de vaccin anti-COVID-19 vor aduce pentru Pfizer / BioNTech și Moderna venituri de peste 60 de miliarde de dolari doar din dozele vândute în 2021 și 2022.
Mergând cu prognoza mai departe în timp, analiștii au estimat, pentru anul 2023, venituri de peste 6,6 miliarde de dolari pentru Pfizer / BioNTech și 7,6 miliarde de dolari pentru Moderna, în principal din vânzările de rapel. Pe termen mediu, vânzările anuale vor fi de aproximativ 5 miliarde de dolari, notează Reuters.
Producătorii de vaccinuri spun că noile variante de virus, dar și scăderea nivelului de anticorpi justifică nevoia unei a doua doze de rapel.
Unele date sugerează că vaccinul Moderna, care oferă o doză mai mare la început, poate fi mai durabil decât Pfizer, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă acest lucru este influențat de vârsta sau starea de sănătate a persoanelor vaccinate.
Citește și: Bezos, Gates și Bloomberg, trei miliardari, o singură afacere cu bătaie lungă
Dacă vor fi necesare rapeluri anti COVID-19, piața va seamăna cu afacerea cu vaccinuri gripale, care distribuie peste 600 de milioane de doze pe an.
Analistul Mizuho Securities, Vamil Divan, estimează cel puțin 5 jucători pe piața de rapel COVID-19 în câțiva ani, pe lista potențială fiind - alături de Pifzer și Moderna - AstraZeneca, Johnson & Johnson, dar și Novavax, Curevac sau Sanofi, ultimele trei putând fi folosite ca stimulatorare de anticorpi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...