Academia Română, ASE și INS și-au unit forțele într-un proiect dedicat exportatorilor și antreprenorilor
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Academia Română, Academia de Studii Economice din București și Institutul Național de Statistică au înființat recent Centrul de Excelență în Comerț Exterior.   

Inițiatorii proiectului și-au propus ca acest Centru să devină un “hub” național și internațional de proiecte, aplicații și acțiuni dedicate exportatorilor și antreprenorilor români în demersul lor de îmbunătățire a prezenței lor pe piețele globale.

Primul pas a fost înființarea prograului de master în Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale.

Scopul final declarat este acela de creștere a capitalului românesc pe temelii sănătoase.

Obiectivele subsecvente ale Centrului de Excelență în Comerț Exterior sunt educația antreprenorială și financiară (sprijin în deschiderea internațională pentru întreprinderi mici și mijlocii), conectarea capitalului românesc la rețelele internaționale comerciale și financiare, proiectarea instrumentelor financiare de garantare și creditare pentru export, branding internațional dedicat exportului, promovare comercială externă, platforme electronice de ofertare și prezentare, valorificarea inovațiilor în procesul de fabricație și distribuție a produselor și serviciilor românești, atragerea de resurse necesare internaționalizării.

Lansarea Centrului de Excelență în Comerț Exterior va avea loc în data de 14 noiembrie, orele 14.00 în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București, în prezența Președintelui Academiei Române, Acad. Prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, a Președintelui Institutului de Prognoză Economică din cadrul Institutului Național de Cercetări Economice al Academiei Române, Acad. Lucian-Liviu Albu, a Președintelui Institutului Național de Statistică, Prof. univ. dr. Tudorel Andrei și a Rectorului ASE, Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a decanului Facultății de Relații Economice Internaționale, Prof. univ. dr. Gheorghe Hurduzeu, a co-președintelui Centrului de Excelență, Prof. univ. dr. Dorel Mihai Paraschiv, prorector ASE și a copreședintelui Centrului de Excelență, dr. Adrian Marius Dobre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel