Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Ultimele evenimente din Ucraina au zguduit nu doar sectorul bancar, alături de cel energetic, dar și cel al transporturilor. Jucătorii din piață renunță la acțiunile companiilor aeriene după ce majoritatea țărilor europene au anunțat închiderea spațiului lor aerian pentru transportatorii ruși. Moscova a ripostat interzicând grupurilor europene să-i survoleze teritoriul.
"Franța își închide spațiul aerian pentru avioanele și companiile aeriene rusești începând din această seară. În fața invaziei rusești în Ucraina, unitatea Europei este totală", a declarat duminică seară pe Twitter ministrul francez al Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari.
Industria transportului aerian, care își revine încet după pandemia Covid-19, va trebui să se confrunte cu acest nou obstacol de care ar fi putut să se lipsească. Ofensiva rusă din Ucraina are un dublu efect asupra sectorului, deoarece, pe lângă prelungirea zborurilor între Europa și Asia, războiul va provoca o nouă creștere a prețurilor la combustibil, petrolul Brent din Marea Nordului tranzacționându-se în această dimineață la peste 100 de dolari.
Citește și Război în Ucraina. Gest DISPERAT al Băncii Rusiei! Lumea devine nervoasă
Citește și Omenirea, în "economie de război". Expert, despre cum poate fi înlăturat Putin
Air France KLM era în scădere cu 2,8% la Paris în această dimineață, trend descendent care a atras pe orbita lui IAG și easyJet, cu minus 3% și, respectiv, minus 5,3% la Londra, în timp ce Finnair s-a prăbușit, efectiv, afișând o regres de 21% la Helsinki. De altfel, transportatorul nordic este cel mai afectat de închiderea spațiului aerian rusesc, el anunțând că este posibil să piardă piața asiatică dacă starea de nervozitate nu se reduce.
Compania și-a retras previziunile pentru primul trimestru și implementează un plan de urgență, deoarece situația are un impact semnificativ asupra sănătății sale financiare. Compania vorbește despre un impact financiar negativ "semnificativ", mai ales dacă situația va continua.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...