Acțiunile europene au atins un nivel record astăzi, conduse de sectorul tehnologic
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Acțiunile europene au crescut
Acțiunile europene au crescut
Principalul indice bursier european a atins miercuri un maxim istoric.

Această creștere a fost provocată de sectorul tehnologic și financiar și în baza declarațiilor de ieri ale președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell.

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,4%, iar indicele FTSE din Italia a atins, de asemenea, un nivel record, scrie Reuters.

Indicele STOXX 600 a înregistrat o revenire record în acest an, apropiindu-se de pragul de 500 de puncte, impulsionat de investitorii care au mizat pe domeniul tehnologiei pe fondul dezvoltării inteligenței artificiale (AI).

Decizia de politică monetară a BCE de joi se află în topul atenției investitorilor, banca centrală fiind considerată în general ca menținând ratele la un nivel stabil.

Cu toate acestea, astăzi, șeful Fed a avertizat că progresul continuu în ceea ce privește reducerea inflației "nu este asigurat", dar a declarat că reducerile dobânzilor cheie rămân pe masă pentru sfârșitul acestui an.

"Vom asista probabil la revizuiri în scădere ale proiecțiilor BCE privind inflația pe termen scurt", a declarat Maximilian Kunkel, director de investiții, Global Family & Institutional Wealth la UBS.

Acțiunile din sectorul tehnologic european au crescut cu 1,4%, urmând creșterile din același sector american, în timp ce titlurile financiare au urcat cu 1%, iar London Stock Exchange Group LSEG a adăugat 2,3% după ce un consorțiu de investitori a vândut acțiuni de aproximativ 2,41 miliarde de dolari.

Firma suedeză de private equity a urcat cu 8,3%. Compania sa din domeniul dermatologiei, Galderma intenționează să strângă aproximativ 2,3 miliarde de dolari în cadrul unui IPO la bursa elvețiană la sfârșitul acestei luni, în ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari lansări europene din acest an.

Produse chimice au avansat cu 1,3%, după ce Symrise a urcat cu 6,6%, deoarece producătorul german de arome și parfumuri se așteaptă ca marja de profit de bază pentru 2024 să crească la 20%.

Grifols s-a prăbușit cu 11,3% în urma unui nou raport al Gotham City Research care pune la îndoială "transparența, integritatea și comportamentul etic" al producătorului spaniol de medicamente.

Gigantul german de logistică DHL Group a scăzut cu 6,3%, după ce a avertizat asupra cererii slabe din prima jumătate a acestui an.

Dintre companiile STOXX 600 care au raportat până în prezent rezultatele din trimestrul al patrulea, 51% au depășit estimările, sub rata tipică de depășire de 54%, potrivit datelor LSEG de marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel