Acțiunile europene au crescut luni, conduse de producția industrială germană
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Acțiuni
Acțiuni
Acțiunile europene au crescut ușor luni, în frunte cu indicele de referință din Germania DAX.

Creșterea vine pe baza datelor solide privind performanța industrie construcțiilor din cea mai mare economie europeană. Totuși, investitorii sunt prudenți înaintea deciziei de politică monetară a Băncii Centrale Europene de la sfârșitul săptămânii.

Indicele STOXX 600 a crescut cu 0,2% până în această dimineață, iar indicele german DAX a depășit cu puțin performanța acțiunilor europene, cu o creștere de 0,5%.

Industrii precum cea a exploatării și prelucrării resurselor minerale (SXPP), a automobilelor (SXAP) și bunurile și serviciile industriale (SXNP) au câștigat între 0,4% și 1,3%.

"Oricât de mult ar promite datele industriale de astăzi un balsam pentru economia germană, acesta nu este încă începutul unei redresări semnificative", au declarat analiștii de la banca ING.

Randamentul obligațiunilor guvernamentale germane pe 10 ani a atins un maxim al ultimelor două săptămâni și jumătate, înainte de ședința de politică monetară a BCE de joi, pe fondul așteptărilor globale privind calendarul reducerilor dobânzilor.

În condițiile în care comercianții se așteaptă ca banca centrală să păstreze neschimbate ratele dobânzilor, aceștia caută indicii care să arate o primă reducere a ratei dobânzii cu 25 de puncte de bază efectuată în iunie.

Printre altele, Atos a urcat cu 21,6%, fiind pe cale să aibă cea mai bună zi din ianuarie, deoarece Butler Industries, cu sediul la Paris, s-a alăturat unui consorțiu pentru a salva firma franceză de consultanță IT aflată în dificultate.

Believe -a prăbușit cu 9,7% după ce Warner Music Group, cu sediul în SUA, a declarat că nu va depune o ofertă pentru achiziționarea companiei franceze de muzică digitală.

Bayer a pierdut 0,8%, după un verdit al unui tribunal împotriva producătorului german de medicamente.

Zalando a urcat cu 4,9% și a ajuns în fruntea indicelui STOXX, după ce brokerul Citigroup a ridicat retailerul german de modă online de la "neutru" la "buy".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel