Acțiunile europene au intrat marți pe un trend descendent
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursa / sursa foto: Freepik.com / pongpun
Bursa / sursa foto: Freepik.com / pongpun
Principalul indice european a scăzut marți, din cauza acțiunilor din sectorul minier care au scăzut odată cu prețurile metalelor.

Investitorii au așteptat datele economice din această săptămână din zona euro și din SUA, precum și o decizie de politică monetară a BCE.

Indicele pan-european STOXX 600 a pierdut 0,3%, la o zi după ce a atins un maxim istoric, iar indicele tehnologic a pierdut 1,6%, conform Reuters.

O decizie a Băncii Centrale Europene privind rata dobânzii este programată pentru joi, în timp ce în această săptămână sunt așteptate rapoartele privind vânzările cu amănuntul și produsul intern brut din zona euro, precum și o serie de date privind locurile de muncă din Statele Unite.

"Singurul lucru care ar putea îmbunătăți situația de aici încolo este fie reluarea creșterii economice, fie reducerea ratelor dobânzilor BCE", a declarat Michael Field, strateg pentru piețele europene la Morningstar.

Giganții luxului, inclusiv Hermes și LVMH, au pierdut fiecare peste 1%.

Novo Nordisk a scăzut cu 2,5% după ce a atins un nivel record la începutul tranzacțiilor după ce un studiu asupra medicamentului pentru diabet zaharat Ozempic, utilizat pe scară largă, nu a avut succes.

Firma britanică de închiriere de echipamente Ashtead s-a prăbușit cu 9,4% în urma unei perspective slabe de creștere a veniturilor din închirieri, în timp ce producătorul auto suedez Volvo a pierdut 7,6% după vânzări mai mici decât se aștepta în februarie.

Bayer a pierdut 7,6%. Compania va amâna planurile de separare a grupului timp de până la trei ani, reducând interesul investitorilor.

Producătorul norvegian de utilaje de reciclare Tomra Systems a crescut cu 12,2%, după ce analiștii locali au indicat acordul Uniunii Europene privind ambalajele sustenabile pentru reducerea deșeurilor de ambalaje.

Acțiunile companiei franceze Thales au urcat cu 9,1% după ce a dezvăluit vânzări, lichidități și profituri peste așteptări pentru 2023.

Investitorii au monitorizat, de asemenea, datele care arată semne de redresare a activității de afaceri din zona euro luna trecută, în timp ce prețurile de producție din ianuarie au scăzut mult mai mult decât era de așteptat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel