Acțiunile europene au urcat joi, înainte de weekendul prelungit de Paștele catolic
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Grafic evoluție acțiuni / FOTO: Freepik
Grafic evoluție acțiuni / FOTO: Freepik
Acestea au fost susținute de creșterile înregistrate de retailerul de echipamente sportive JD Sports, după ce a anunțat previziunile pentru profitul anual.

Indicele pan-european STOXX 600 a crescut cu 0,3% și a atins un nou maxim istoric. Cu toate acestea, indicele s-a menținut în interval de aproape patru sesiuni.

Indicele de referință vizează al doilea trimestru consecutiv de câștiguri, cu o creștere de 7% până în prezent, alimentat de o revenire a acțiunilor din domeniul tehnologiei, pe fondul interesului accentuat pentru inteligența artificială și a semnalelor de reducere a ratelor dobânzilor ale principalelor bănci centrale.

În prezent, piața se concentrează în mod clar pe datele privind cheltuielile de consum din SUA, care vor fi publicate vineri, când piețele sunt închise, pentru a stabili momentul în care Rezerva Federală va reduce dobânzile, ceea ce ar putea da tonul pentru alte bănci centrale.

JD Sports a urcat cu aproape 6% până în fruntea STOXX 600, deoarece retailerul de îmbrăcăminte sportivă a declarat că profitul înainte de impozitare pentru anul următor a fost în conformitate cu previziunile sale.

Creșterea a ridicat sectorul mai larg al comerțului cu amănuntul (SXRP) cu 0,7% și a fost cel mai important impuls sectorial.

Acțiunile din domeniul petrolului și gazelor (SXEPal) a contribuit la creștere, cu 0,2%, deoarece prețul țițeiului a avansat după două sesiuni consecutive de scăderi, investitorii reevaluând cele mai recente date privind stocurile de țiței și benzină din SUA.

Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut în mod neașteptat în februarie, în timp ce numărul șomerilor din cea mai puternică economie europeană a crescut mai puțin decât se aștepta în martie. Indicele DAX 40 a crescut cu 0,1%.

Printre alte acțiuni, Millicom a crescut cu 2,6%, după ce JP Morgan a trecut grupul suedez de telecomunicații de la "neutru" la "supraponderal".

Acțiunile Casino s-au prăbușit cu 65,4% după ce retailerul francez de produse alimentare și-a finalizat restructurarea financiară și a anunțat că o nouă echipă de conducere formată în jurul miliardarului ceh Daniel Kretinsky preia controlul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel