Veniturile Microsoft și Alphabet au explodat, pe fondul cerinței pentru AI
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
AI / sursa foto: Freepik.com
AI / sursa foto: Freepik.com
După investiții de miliarde de dolari în infrastructura necesară inteligenței artificiale, atât Alphabet, cât și Microsoft au raportat creșteri ale veniturilor lor trimestriale care au depășit așteptările.

Serviciile AI au reprezentat 7 puncte procentuale din saltul de 31% al veniturilor platformei de cloud computing Azure a Microsoft între ianuarie și martie, a declarat șefa departamentului financiar Amy Hood, conform Reuters.

Ea a mai spus că cererea pentru inteligența artificială pe termen scurt a fost puțin mai mare decât capacitatea companiei, ceea ce a frânat creșterea în trimestru și a evidențiat nevoia de cheltuieli pentru extinderea infrastructurii sale.

La Google, veniturile din cloud au urcat cu aproximativ 28%, cu o creștere puternică în Google Workspace, unde compania oferă o serie de funcții de inteligență artificială alimentate de modelul său lingvistic de mari dimensiuni Gemini.

Rezultatele au contrastat cu un avertisment privind creșterea cheltuielilor și o creștere mai slabă decât era prevăzut a gigantul social media Meta, ale cărui acțiuni au scăzut joi cu 10%.

"Acest trimestru a ilustrat modul în care cererea rămâne ridicată pentru AI din partea clienților Microsoft și continuăm să credem că Microsoft se situează ca lider în acest mediu", a declarat analistul D.A. Davidson, Gil Luria.

Acțiunile Alphabet au urcat cu 12%, fiind foarte aproape de a atinge pragul valorii de 2.000 de miliarde de dolari.

Microsoft a câștigat aproape 4% iar rezultatele celor doi giganți tech au declanșat un salt de 1% până la 3% ale acțiunilor companiillor din sectorul tehnologic, precum Amazon.com și Apple, care vor raporta rezultatele marți și, respectiv, joi.

Acșiunile Nvidia, Advances Micro Devices și Marvell Technology au crescut, de asemenea, între 1% și 2%, bazându-se pe optimismul că o creștere continuă a cheltuielilor din partea giganților din domeniul tehnologiei va stimula cererea pentru semiconductoarele lor.

Cheltuielile de capital ale Microsoft au crescut cu 300 de milioane de dolari față de trimestrul precedent, ajungând la 11,5 miliarde de dolari, în timp ce cheltuielile de capital ale Alphabet au fost de 12 miliarde de dolari, un salt de 91% față de anul precedent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel