Acțiunile Nike s-au prăbușit, pe fondul vânzărilor anuale slabe
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Gigantul din industria de îmbrăcăminte sportivă, Nike, are de suferit pe urma rezultatelor slabe iar concurenții recent lansați pe piață par să câștige mai mult teren. 

Acțiunile Nike au scăzut vineri cu 15% în premarket, pe fondul estimărilor asupra unei scăderi surprinzătoare a vânzărilor anuale care a amplificat îngrijorările investitorilor, relatează Reuters.

Cunoscutul producător de îmbrăcăminte sportivă face eforturi pentru a stopa pierderile de cotă de piață din care acaparează tot mai mult unele branduri nou-venite pe piață precum On și Hoka.

Joi, compania a prognozat o scădere a veniturilor din anul fiscal 2025, sub estimările analiștilor care preconizau o creștere de aproape 1%, lucru care a tras în jos vineri și acțiunile mai multor retaileri de îmbrăcăminte sport din Europa, Marea Britanie și SUA.

Retailerul britanic de articole sportive JD Sports a scăzut cu până la 6,6%, iar producătorul german Puma a pierdut 4%, în timp ce Adidas a rămas stagnat după o scurtă creștere de aproape 2%.

Nike urmează să lanseze în acest an o versiune Air Max și Pegasus 41 cu o talpă din spumă pe toată lungimea fabricată din ReactX pentru a stimula durabilitatea încălțărilor, răspunzând astfel preocupărilor privind stagnarea inovației.

Mărcile noi de articole sportive, inclusiv Hoka, Asics, New Balance și On, au reprezentat 35% din cota de piață globală în 2023, comparativ cu cele 20% deținute în perioada 2013-2020, potrivit unui raport de cercetare RBC publicat în iunie.

"Ei știu unde sunt problemele, dar au probleme acum în a genera cerere și va fi o perioadă de tranziție care va dura ceva timp pe diferite piețe", a declarat analistul Morningstar David Swartz.

Cota de piață a Nike în SUA în categoria încălțămintei sportive a scăzut la 34,97% în 2023, de la 35,37% în 2022 și 35,40% în 2021, potrivit GlobalData.

Cel puțin șase case de brokeraj au retrogradat acțiunile și 15 și-au redus țintele de preț pentru Nike.

Acțiunile Nike au fost tranzacționate la 25,13 ori estimările de profit, în timp ce On și Deckers au fost tranzacționate la 37,41 și 31,13 ori așteptările de câștig.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

40.000 de firme, radiate în primele cinci luni ale anului

Informaţii oficiale de la Registrul Comerţului.

RO e-TVA. Principalele modificări decise de Guvern

Vineri a fost adoptată de către Executiv o ordonanţă de...

Întârziere de 300 de minute pentru un tren CFR

Întârziere de cinci ore pentru trenul Timișoara Nord –...

Boloș vrea să colecteze 120 mld. de lei din TVA

România are prevăzut să colecteze la bugetul de stat...

Bursa de la București a închis în creștere ședința de vineri

BVB a închis pe verde ultima zi de tranzacții a...


pixel