Acţiunile Nuclearelectrica, scădere puternică la bursă
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Va începe contruirea unităților 3 și 4 ale Centrala Nucleară de la Cernavodă
Va începe contruirea unităților 3 și 4 ale Centrala Nucleară de la Cernavodă
Acţiunile SIF Hoteluri SA, Condmag şi Nuclearelectrica au consemnat cele mai severe deprecieri în această săptămână pe Bursa de la Bucureşti, în timp ce creşteri importante au înregistrat titlurile Carbochim, Turism Hoteluri, Restaurante Marea Neagră, potrivit statisticilor publicate de Bursa de Valori Bucureşti.

Acţiunile SIF Hoteluri au pierdut 20,14% din valoare în săptămâna 10 - 14 iunie, Condmag a încheiat săptămâna cu un minus de 16%, iar Nuclearelectrica cu minus 11,58%. Locurile 4 şi 5 sunt ocupate de titlurile IAR Braşov şi Electroargeş, acestea fiind în scădere cu 8,51%, respectiv cu 7,76%.

Pe de altă parte, titlurile Carbochim s-au apreciat cu 14,29%, iar cele ale societăţii Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră au consemnat o creştere de 13,13%. Bermas SA a închis săptămâna cu un plus de 11,21%, UAMT cu 8,7% şi Teraplast cu 8,33%.

Titlurile OMV Petrom, Banca Transilvania, BRD - Groupe Societe Generale, Fondul Proprietatea şi Societatea Energetică Electrica au fost cele mai lichide în ultimele cinci zile, generând schimburi de 62,08 milioane de lei (SNP), 55,05 milioane de lei (TLV), 45,54 milioane de lei (BRD), 26,56 milioane de lei (FP) şi 19,27 milioane de lei (EL).

Citește și Maxime istorice înregistrate la BVB la finele lunii mai

Valoarea totală a celor 11.659 tranzacţii cu acţiuni consemnate pe BVB în săptămâna care se încheie duminică s-a cifrat la 256,53 milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de săptămâna precedentă. Cea mai bună zi din această săptămână a fost marţi, 10 iunie, când s-au înregistrat 2.724 tranzacţii cu acţiuni în valoare totală de 81,2 milioane de lei.

De la începutul acestui an, pe piaţa reglementată a bursei au fost consemnate 229.761 de schimburi cu acţiuni, în valoare totală de 4,82 miliarde de lei, în 113 şedinţe de tranzacţionare. Capitalizarea pieţei se cifrează la 161,71 milioane de lei, în scădere faţă de săptămâna precedentă când capitalizarea companiilor de pe piaţa reglementată depăşea 162,48 miliarde de lei.

În ceea ce priveşte sistemul alternativ de tranzacţionare (AeRO), în această săptămână s-a înregistrat un rulaj de 5,317 milioane de lei, în creştere de 2,7 ori faţă de perioada precedentă. Numărul total al schimburilor a fost de 1.590, în cadrul cărora s-au tranzacţionat 4,57 milioane acţiuni, iar capitalizarea companiilor de pe ATS a urcat la 8,03 miliarde de lei.

De la începutul acestui an, pe toate pieţele administrate de Bursa de la Bucureşti au fost realizate 271.268 tranzacţii în valoare totală de 5,093 miliarde de lei. Valoarea medie zilnică de tranzacţionare a fost de 45,07 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel