Acțiunile Paramount iau avânt după intervenția lui Warren Buffett
Autor: Oana Pavelescu | 16 noi 2022, 13:11
Studiourile Paramonut au un suflu nou
Studiourile Paramonut au un suflu nou
Acțiunile Paramount Global a crescut după ce Berkshire Hathaway Inc. a investitorului Warren Buffett și-a majorat participația la compania de divertisment la 15%, devenind cel mai mare deținător de acțiuni de clasă B ale acesteia.

Berkshire Hathaway a cumpărat încă 12,8 milioane de acțiuni, potrivit unui document depus luni la Comisia pentru valori mobiliare și burse. Acțiunile cu drept de vot de clasă A ale Paramount sunt controlate de National Amusements, holdingul de familie al președintelui Shari Redstone.

Paramount a urcat cu până la 9,2% ca în tranzacțiile de marți de la New York, un impuls pentru o acțiune care a pierdut 39% din valoarea sa în acest an până la închiderea de luni. Buffett, care a cumpărat o participație de 11% în luna mai, este posibil să își fi majorat participația într-un pariu că părintele CBS, Nickelodeon și MTV va deveni o țintă de preluare, a declarat un analist al Bloomberg Intelligence.

"În pofida pașilor solizi în materie de streaming, Paramount este o țintă de speculații de tranzacție, având în vedere dimensiunea digerabilă, capacitățile de producție de conținut și succesul în materie de streaming, ceea ce credem că este motivul principal pentru care Berkshire și-a majorat participația", a scris analistul Geetha Ranganathan. "Tendințele Linear-TV se înrăutățesc rapid, iar Paramount se confruntă cu un viitor incert, cu 56% din veniturile sale legate de ecosistemul TV".

Acțiunile Paramount s-au prăbușit pe 2 noiembrie, după ce profitul și vânzările sale au fost inferioare estimărilor de pe Wall Street, pe fondul unor venituri slabe din publicitate. Creșterile din publicitatea politică și prețurile din afacerea sa TV nu au fost suficiente pentru a compensa scăderea numărului de impresii și a monedei străine, a declarat compania, iar veniturile din publicitate în afacerea direct la consumator au ratat, de asemenea, estimările analiștilor.

Paramount+ al companiei, serviciul de streaming cu cea mai rapidă creștere din SUA, are acum 46 de milioane de abonați, după un plus net de 2,7 milioane în ultimul trimestru.

Citește și:

Fondul de investiții al miliardarului George Soros a vândut și cumpărat acțiuni. Ce înseamnă asta

Structura de investiții a miliardarului american George Soros, Soros Fund Management, și-a redus pozițiile în marile companii de tehnologie Amazon, Google și Qualcomm. În schimb, a cumpărat acțiunile unor jucători importanți din domeniul turismului. Ce înseamnă aceste mișcări? 

Când George Soros sau Warren Buffett cumpără și vând acțiuni, piețele bursiere internaționale urmăresc cu atenție aceste mișcări considerate de mulți jucători drept un semnal care poate influența evoluția ulterioară a companiilor vizate de respectivele operațiuni. Deciziile marilor investitori pot răsturna unele situații, pot distruge planurile unora sau, dimpotrivă, pot fi interpretate ca o încurajare pentru diferite sectoare de activitate, pot trasa direcții pentru ceilalți partipanți din piață. Cu alte cuvinte, ele dau tonul la bursă. 

Concomitent cu reducerea pozițiilor în marilor companii din tehnologie, fondul omului de afaceri George Soros a cumpărat titluri ale serviciilor internaționale de rezervări Booking Holdings și Airbnb și a vândut în totalitate acțiunile producătorului de cipuri TSMC din Taiwan, după cum reiese din datele depuse la US Securities and Exchange Commission (SEC).

Potrivit serviciului GuruFocus, care urmărește operațiunile marilor fonduri americane, cea mai importantă pondere în portofoliul lui Soros revine, în continuare, titlurilor producătorului de mașini electrice Rivian (13,33% din portofoliu). Biohaven Pharmaceutical (8,5%) și Duke Realty Corporation (7,62%) ocupă, de asemenea, cote mari în portofoliul Soros Fund Management. În total, primele 10 titluri de valoare ale fondului reprezintă 54% din valoarea totală a portofoliului, evalută, la 30 septembrie 2022, la 4,04 miliarde de dolari. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe