Acțiunile Samsung au explodat pe fondul cererii cipurilor de memorie pentru AI
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cipuri / sursa foto: Freepik.com
Cipuri / sursa foto: Freepik.com
Acțiunile Samsung, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, au crescut marți cu 1,8%, după ce compania a raportat o creștere de peste 10 ori a profitului operațional din primul trimestru.

Totuși, până acum, în acest an, acțiunile Samsung au scăzut cu 0,8%, rămânând în urma câștigului de 24% al SK Hynix.

"Plănuim să creștem furnizarea de cipuri HBM (cipuri de memorie de înaltă performanță) în 2024 de peste trei ori față de anul trecut", a declarat Jaejune Kim, vicepreședinte Samsung responsabil de divizia de memorie, conform CNN.

Samsung a precizat că a început luna aceasta producția în masă a celor mai recente cipuri HBM destinate utilizării în chipset-urile de inteligență artificială generativă, numite HBM3E cu 8 straturi. Compania încearcă să profite de boom-ul AI de care a beneficiat SK Hynix, care a fost singurul furnizor de cipuri HBM3 pentru Nvidia.

Samsung a declarat că intenționează să înceapă să producă versiunea cu 12 straturi în al doilea trimestru și se așteaptă ca cele mai recente produse HBM3E să reprezinte două treimi din producția sa de cipuri de memorie până la sfârșitul anului.

Analiștii au spus că obiectivele sunt agresive.

Samsung pare să furnizeze cipurile HBM3E cu 8 straturi companiei Nvidia, în timp ce cele cu 12 straturi ar putea merge la AMD și Nvidia, a declarat Jeff Kim, șeful departamentului de cercetare de la KB Securities.

Veniturile companiei sud-coreene în primul trimestru au crescut cu 13%, la 71,9 trilioane de woni (52,14 miliarde de dolari), inclusiv o creștere de 96% a veniturilor din cipurile de memorie, la 17,49 trilioane de woni, în condițiile în care prețurile au crescut brusc după o scădere severă, parțial datorită boom-ului din domeniul AI.

Divizia de dispozitive mobile a Samsung a înregistrat un profit operațional de 3,51 trilioane de woni în primul trimestru, în scădere față de 3,94 trilioane de woni cu un an înainte.

A livrat aproximativ 60 de milioane de smartphone-uri în timpul trimestrului, în linie cu anul precedent, dar și-a reluat titlul de cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume de la Apple a cărei vânzări au suferit o scădere în China.

Samsung a declarat că funcțiile AI au impulsionat vânzările de telefoane S24, permițând diviziei să mențină o profitabilitate de două cifre în primul trimestru. Aproximativ 50% dintre clienți au declarat că au cumpărat telefoanele S24 pentru funcțiile AI, iar 60% foloseau în mod regulat funcțiile AI, a precizat compania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motivele scumpirii locuințelor, explicate de experți

Prețurile locuințelor din România continuă să crească la...

NVIDIA nu are motive să dezamăgească piața

Bursa de la New York așteaptă ca NVIDIA să prezinte...

Gazprom, somată să nu mai arunce banii pe fereastră

Guvernul Rusiei a emis o hotărâre în acest sens. 

Microsoft prezintă PC-urile Copilot+

Microsoft a lansat luni o nouă categorie de computere...

Grecia cere UE ”mai multă transparență” pentru consumatori

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, într-o...

Gigantul saudit Aramco pariază pe computerul cuantic

Iar în acest scop a ales o tânără companie franceză,...

ChatGPT își pierde vocea. Acuzații grave la adresa companiei

ChatGPT trebuie să renunțe la una dintre vocile pe care...

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...


pixel