Acțiunile SIF Hoteluri, cea mai importantă creștere pe Bursă
Autor: Matei Ion | 23 aug, 20:16
Bursa de Valori Bucuresti
Bursa de Valori Bucuresti
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe majoritatea indicilor, prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, iar valoarea tranzacţiilor a fost de 59,37 milioane de lei (12,034 milioane de lei).

Conform datelor centralizate de BVB, indicele principal BET s-a apreciat cu 0,68%, până la 12.167,22 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat un avans de 0,67%.

În acelaşi timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,58%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a depreciat cu 0,43%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în creştere cu 0,58%, în timp ce BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 1,43%.

Fondul lui George Soros a vândut acțiuni chineze. Explicații

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile OMV Petrom, cu 20,25 milioane de lei, urmate de cele ale Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 7,12 milioane de lei, şi de Teraplast (4,40 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile SIF Hoteluri, în creştere cu 14,75%, urmate de cele ale Teraplast (+5,22%) şi de cele ale Impact Developer & Contractor (+5,13%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de Prebet Aiud (-2,57%), Cemacon (-2,25%) şi Zentiva (-2,22%). 

G Ad:

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro