Acuzații de fraudă la adresa directorului financiar al Huawei
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Directoarea financiară a gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei,  Meng Wanzhou, în vârstă de de 46 de ani,este suspectată că a mințit mai multe bănci cu scopul de a ocoli sancţiunile americane împotriva Iranului.

Potrivit informațiilor ieșite la iveală în urma unei audieri în faţa unui tribunal canadian, Meng Wanzhou, a ascuns adevărul în privința legăturilor dintre Huawei și una dintre filialele companiei, SkyCom, permițând, astfel, societății să intre pe piața iraniană.

Arestată în Canada, Meng, a cărei extrădare este cerută de SUA, ar fi negat personal în contactele ei cu bancheri americani, în 2013, orice legătură directă între Huawei şi Skycom, când de fapt "Skycom este Huawei", potrivit autorităţilor americane.

Într-adevăr, în urmă cu zece ani, Meng a fost membră a consiliului de administraţie al SkyCom. Numai că de atunci, firma a fost vândută. În orice caz, așa susține apărarea lui Meng. Justiția americană afirmă că grupul chinez a păstrat controlul de facto, angajaţii SkyCom continuând de exemplu să utilizeze adresele electronice ale huawei.com.

În aceste condiții, directoarea financiară este acuzată de "complot pentru escrocherie în detrimentul mai multor instituţii financiare", acuzații pentru care poate primi chiar și 30 de ani ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...


pixel