Adidas primește o nouă lovitură. Vestea rea vine de la Federația Germană de Fotbal
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Adidas / sursa foto: Pexels.com / Gonzalo Acuña
Adidas / sursa foto: Pexels.com / Gonzalo Acuña
Lucrurile au mers din rău în mai rău pentru Adidas. După o despărțire costisitoare de rapperul american Kanye West în 2022, compania germana primește acum o nouă lovitură.

Federația Germană de Fotbal a anunțat joi că Nike, marele rival al companiei, va fi furnizorul oficial de echipament pentru echipele naționale de fotbal din 2027 până în 2034. Decizia pune capăt brusc la mai bine de șapte decenii de parteneriat cu Adidas, care s-a întins pe durata a patru victorii la Cupa Mondială.

Într-o declarație a sa, președintele DFB, Bernd Neuendorf, a spus că fotbalul german datorează "foarte mult" parteneriatului cu Adidas și că federația este "pe deplin angajată" să obțină în continuare succese comune până la sfârșitul anului 2026, când expiră contractul lor, arată CNN.

DFB a declarat că Nike a făcut "de departe cea mai bună ofertă financiară" și a impresionat prin viziunea sa pentru dezvoltarea fotbalului feminin și a sportului amator și de bază în Germania. Aceasta nu a precizat cât valorează noul contract.

Un purtător de cuvânt al Adidas a declarat într-un comunicat că "am fost informați ieri de către DFB că federația va avea un nou furnizor începând din 2027".

Germania va fi gazda Campionatului European masculin Euro 2024, care va avea loc în iunie și iulie anul acesta. Adidas va furniza echipamentele pentru șapte echipe naționale, printre care cele ale Germaniei, Italiei și Spaniei.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a reacțional la aflarea veștii: Parteneriatul dintre Adidas și fotbalul german este o "bucată de identitate germană", ar fi spus acesta. "Mi-ar fi plăcut un pic mai mult patriotism".

Anunțul DFB vine într-un moment nepotrivit pentru Adidas, care săptămâna trecută a anunțat o pierdere netă de 58 de milioane de euro în activitatea sa de bază pentru 2023, invocând o încetinire a vânzărilor de îmbrăcăminte și adidași marca Yeezy și o povară fiscală mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel