Adrian Câciu explică ce se întâmplă de fapt cu banii de la Pensii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Adrian Câciu
Adrian Câciu
Cîţu a fost întrebat într-o conferinţă de presă despre faptul că, într-o variantă propusă de rectificare bugetară, Ministerul Muncii ar avea un minus de 2,7 miliarde de lei.  

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, dar sumele acordate de la bugetul de stat acestui minister vor fi reduse, având în vedere că s-au încasat mai mulţi bani la buget din contribuţii, fapt care a condus la scăderea deficitului la pensii.

Rectificare bugetară. Ministerul Muncii pierde bani. Mediul și Transporturile primesc mai mulți bani

În replică la afirmațiille premierului, analistul Adrian Cîciu demontează afirmațiile spunând că: ”Explicațiile premierului cu privire la banii de pensii care se iau de la bugetul BASS (banii din subvenții care acopereau deficitul la pensii) ar fi plauzibilă dacă acești bani nu s-ar folosi în altă parte și ar folosi la reducerea deficitului bugetului general consolidat care astfel ar ajunge la 6,9%.

Dar atâta timp cât iei banii de la pensii și îi duci la MFP în Fondul de Rezervă explicația domnului premier este anulată de fapte”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel