Aeronavă misterioasă, surprinsă deasupra Californiei. Reacția US Airforce
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
PROBLEME la "nivel înalt". Rusia a încălcat spaţiul aerian al Estoniei
PROBLEME la "nivel înalt". Rusia a încălcat spaţiul aerian al Estoniei
O imagine apărută online a stârnit curiozitatea celor pasionați de capabilitățile militare ale Statelor Unite ale Amercii.

În imagine se vede ceea ce pare a fi noua aeronavă a forțelor aeriene americane și anume sistemul secret de avioane fără pilot RQ-180 (UAS) dezvoltat de Northrop Grumman.

Imaginea a fost postată luna trecută pe Instagram de Rob Kolinsky, postare care ulterior a fost eliminată dar reîncărcat pe Twitter printr-o captură de ecran.

Este o dronă de spionaj RQ-180?

Imaginea, care a fost făcută în zona de operare militară din jurul Edwards AFB, California, în timpul zilei a apărut la aproape un an după ce Forțele Aeriene ale SUA și-au pus în funcțiune flota de avioane de recunoaștere la mare altitudine RQ-180, potrivit AviationWeek.

Se spune că aeronava zboară după un anumit tipar la o altitudine estimată de 6.096 metri.

Aeronave americane CV-22 Osprey au cucerit cerul Kievului

Conform publicației Aviation Week, aeronava pare să aibă unele dintre caracteristicile cunoscute ale extrem de secretului RQ-180. Are o aripă de mari dimensiuni și, judecând după urma lăsată, două motoare gemene cu turboventilare strâns împerecheate.

În postarea inițială autorul scria că: „chestia asta a zburat peste casa mea acum câteva săptămâni și încă nu am identificat-o”.

Marele liliac alb

Rob Kolinsky a adăugat că aeronava avea forma unui B-21, dar vopsit în alb. Alții au au sugerat, de asemenea, că aeronava ar putea fi B-21 de la Northrop Grumman, deși vopseaua albă sugerează că este mai probabil să fie RQ-180.

După cum subliniază Aviation Week, vopseaua neobișnuit de ușoară este un indiciu că imaginea descrie într-adevăr RQ-180, care este supranumit la nivel local „Marele liliac alb”.

"Nu aveam de gând să postez imaginea, dar m-am gândit că, dacă ar fi într-adevăr un avion secret, nu ar zbura la lumina zilei așa", a scris Kolinsky în postarea sa inițială. Interesant este că, de atunci, a șters postarea de pe rețelele de socializare încă de două ori.

US Airforce nu a vrut să comenteze în niciun fel acest incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel