Aeroportul din Brașov se deschide pe 15 iunie
Autor: DCBusiness Team | 24 mai 2023, 21:16
Aeroportul Brasov-Ghimbav
Aeroportul Brasov-Ghimbav
Aeroportul din Ghimbav devine operațional din 15 iunie și este singurul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani.

Peste trei săptămâni Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va începe să funcționeze, acesta fiind și singurul construit în ultimii 50 de ani. După un lung șir de acreditări și certificări, din 15 iunie aeroportul va deveni operațional. Primele bilete la curse de linie sau charter au început să fie vândute de la începutul anului.

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a primit cea dintâi distincţie din existenţa sa cu aproximativ o jumătate de lună înainte de inaugurare, fiind desemnat "Cea mai bună investiţie din turism (alta decât hotelieră)", în cadrul Galei TopHotel Awards 2023 Bucureşti, care a avut loc marţi, notează Agerpres.

"Suntem onoraţi pentru faptul că Braşovul, judeţ care nu este legat de restul ţării prin niciun fel de infrastructură rutieră de tip autostradă, a avut şansa şi a reuşit să construiască primul aeroport de la zero realizat în România în ultimii 50 de ani. Judeţul Braşov continuă trendul ascendent de investiţii în domeniul turismului şi sunt convins că deschiderea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va însemna un boom pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea zonei noastre", a declarat, cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, într-un comunicat de presă remis miercuri.

TopHotel este cel mai mare eveniment anual care analizează tendinţele globale şi impactul acestora asupra investiţiilor şi dezvoltărilor hoteliere locale, iar gala TopHotel Awards reprezintă o recunoaştere a muncii şi a eforturilor pe care industria hotelieră, a turismului şi a ospitalităţii din România le depune zi de zi.

Construirea infrastructurii Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav a ajuns în punctul final al ultimelor proceduri de recepţie, care au vizat încheierea construcţiei şi funcţionalizării clădirii de contingenţă şi a turnului de control virtual care va asigura dirijarea zborurilor pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, a anunţat, totodată, Consiliul Judeţean Braşov.

Recepţia a avut loc în două etape: în 19 mai s-au desfăşurat procedurile privind încheierea procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor la clădirea de contingenţă - turnul de control remote şi cea de-a doua etapă în 23 mai, la sediul Centrului de Dirijare DSNAR Arad, unde au fost recepţionate sistemele de navigaţie şi sistemele conexe acestora.

Este vorba despre sistemele RVT (turn virtual de control), VREC (înregistrare voce), AWOS (sistem automat de observaţii meteorologice), ATIS (sistem de informare aeronautică), NAVAIDs (sisteme de navigaţie), VCCS (centrală telefonică), VHF-EVHF (sistem de comunicaţii şi urgenţă), LAN-WAN (reţea locală - reţea Wide Area), CMS (monitorizarea sistemelor), MCS (Master Clock) şi CFR (sistem automat de alarmare). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care este noua ofertă a Guvernului pentru profesori

Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...

Abia în 5 - 7 ani România ar putea să adopte acquis-ul OCDE

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...

Fenomenul El Nino a aruncat în aer prețul cafelei robusta

Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...

Leul s-a depreciat în raport cu euro. Curs valutar BNR

Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...

A fost lansată Oferta Publică pentru banca Rothschild

O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...

Avertismentul BNR: Bugetul este extrem de încordat

Este important ca toți angajații din sectorul public să...

Primii 12 mari datornici la bugetul de stat

Conform datelor ANAF la ora actuală există cel puțin 12...

Crossuri externe