Afaceri în plină pandemie. Apartament de carantină, cu test cu tot
02 apr, 18:13, de  Simona Haiduc
Lanțul hotelier Le Bijou oferă ”apartamente de carantină”. Plătind în plus, oaspeții pot efectua un test pentru coronavirus și, de asemenea, pot solicita asistență medicală permanentă în cameră. Inițiativa companiei elvețiene a fost catalogată drept ”incorectă din punct de vedere comercial”
Patronii spun că procedează corect
Patronii spun că procedează corect

Brandul elvețian al hotelurilor de lux Le Bijou a amanejat ”apartamente de carantină”, care pot fi închiriate pentru 800 de dolari pe noapte. În funcție de pachetul ales, prețul poate ajunge la 2.000 de dolari pe noapte, bani care acoperă costurile pentru cazare, masă, serviciile unui bucătar personal, acces la sala de sport și proceduri spa, relatează CNBC.

De asemenea, clienții pot beneficia, pentru 500 de euro în plus, de un test pentru noul coronavirus, de prezența permanentă a unui cadru medical (4800 de dolari pe zi). Patronul Le Bijou s-a gândit la aceste apartamente și serviciile aferente după ce a observat o creștere a rezervărilor de camere pentru 14 zile și mai multe, adică pentru perioadele de autoizolare.

Apartamentele de carantină sunt total automatizate, pentru ca locatarii să evite contactul direct cu personalul hotelului și cu alți oaspeți ai acestuia. În același timp, compania pune la dispoziție cazare gratuită pentru ”medici și angajați ai spitalelor” unde sunt tratați bonavi de covid-19.

Citește și Investitor american: Nu, actuala criză nu va fi de scurtă durată

”Suntem o afacere de familie, care încearcă să supraviețuiască și să păstreze locurile de muncă pentru circa 60 de angajați, fără să ceară ajutorul guvernanților”, au explicat reprezentanții brandului Le Bijou, ca răspuns la criticile unora, potrivit cărora deciziile patronilor lanțului hotelier ”sunt iresponsabilitate și lipsite de etică profesională”. ”Ce rost are să închidem afacerea, când putem oferi locuințe sigure și confortabile celor care caută un refugiu departe de casă, dar și un loc de repaus pentru personal medical local, care au nevoie de un spațiu gratuit unde să se odihnească”, au adăugat oficialii Le Bijou.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Cauciucuri de IARNĂ. TOT ce trebuie să știți

Încet dar sigur iarna își intră în drepturi iar zonele...

Covid-19. Iohannis a explicat cine vor fi primii vaccinați

Avem strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi...

Compania Blue Air oferă REDUCERI de SĂRBĂTORI

Transportatorul aerian de pasageri Blue Air a anunţat...

Tichete pentru masă caldă. Noutăți. Ce trebuie știut

Începând cu luna decembrie a acestui an, se or acorda...

JPMorgan DOMINĂ piața aurului cu venituri RECORD

Grupul bancar american JPMorgan a câştigat venituri...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro