Află ce servicii oferă un avocat de drept comercial
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Clienții unui avocat de drept comercial pot fi persoane fizice, societăți comerciale
Clienții unui avocat de drept comercial pot fi persoane fizice, societăți comerciale
Legile în domeniul dreptului comercial reglementează raporturile sociale născute din acte juridice, fapte și operațiuni între diferite entități profesioniste cu privire la desfășurarea unor activități economice.

Clienții unui avocat de drept comercial pot fi persoane fizice, societăți comerciale, instituții de stat sau instituții bancare. Acest specialist poate să ofere consultanță juridică în orice stadiu al speței, de la înființarea unei societăți comerciale pâna la dizolvarea ei.

Pentru ce poți cere despăgubiri de la angajator

Atunci când compania ta își desfășoară activitatea economică, este important să contactezi un avocat de drept comercial. În acest mod, vei fi sigur că activitatea societății se va desfășura conform cu legislația în vigoare. În cazul în care te vei afla într-un impas, specialistul te va ghida, îți va oferi cea mai potrivită soluție și te va proteja de concurența neloială. 

Scopul unui avocat de drept comercial este ca societatea ta să își desfășoare activitatea economică în scopul obținerii de profit, așa că te va ajuta să fii autorizat în condițiile legii și să duci la bun sfârșit actele de comerț. Un specialist în acest domeniu va citi, va redacta și va revizui contractele sau alte documente juridice. 

De asemenea, atunci când vei apela la un avocat de drept comercial cu experiență, acesta se va ocupa de toate formalitățile în fața terților, precum Registrul Comerțului sau alte instituții, pe baza mandatului de reprezentare. Astfel, specialistul în acest domeniu se va implica în tot ceea ce înseamnă majorări de capital, înființări de sedii secundare, schimbări de acționariat sau alte schimbări ale actelor constitutive, autorizări și obținerea de semnatura digitală. 

Activitatea unui avocat de drept comercial este vastă și cuprinde toate serviciile, de la diverse spețe juridice, servicii de asistență, până la reprezentarea unui client în fața instanțelor de judecată. Acesta are rolul de a orienta clienții spre decizia cea mai bună și de a implementa o activitate dinamică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel