AFM, buget record pe 2024 pentru Casa Verde Fotovoltaice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Panouri fotovoltaice / Foto: Freepik
Panouri fotovoltaice / Foto: Freepik
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunță un buget record pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice și alte programe de mediu în 2024.

Într-un comunicat oficial al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), se dezvăluie că Programul Casa Verde Fotovoltaice a devenit cel mai solicitat, beneficiind de un buget impresionant de două miliarde de lei pentru înscrierile din acest an. Decizia a fost aprobată în ședința Guvernului din această săptămână, stabilind prioritățile financiare pentru programele de mediu și energie verde.

Potrivit directorului AFM, Viorel Alicuş, cifrele impresionante arată că numărul de prosumatori în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice depășește ușor 110.000, iar puterea instalată a atins peste 1.400 MW la sfârșitul anului 2023. Cu toate acestea, se remarcă o încetinire ușoară a ritmului de creștere în ultima lună a anului trecut.

Bugetul alocat pe anul curent se concentrează pe diverse proiecte cruciale, inclusiv Programul "Apă-canal", care va beneficia de 1,5 miliarde de lei pentru îmbunătățirea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare. De asemenea, Programele Rabla Plus, iluminat public, piste pentru bicicliști și eficiența energetică în clădiri publice vor primi finanțare semnificativă, cu sume alocate între 300 de milioane și 600 de milioane de lei.

Un alt punct important este alocarea a 250 de milioane de lei pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice în unitățile de cult, instituțiile publice și organizațiile non-profit din domeniul asistenței sociale.

Programul Rabla Clasic va primi 300 de milioane de lei, iar Programul pentru înnoirea parcului de tractoare și mașini agricole va dispune de 500 de milioane de lei în 2025.

Președintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, a subliniat importanța aprobării rapide a bugetului pentru a demara prompt sesiunile de înscriere și a menționat că AFM va publica lista beneficiarilor Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel