Ai o mașină mai mare de 5 locuri? Uite ce afaceri îți poți deschide
Autor: Dana Mihai | 24 oct 2019, 18:12
Pasiunea pentru mașini se poate transforma ușor într-un business de succes
Pasiunea pentru mașini se poate transforma ușor într-un business de succes
Pasiunea pentru mașini se poate transforma ușor într-un business de succes, dacă știi pașii pe care trebuie să îi urmezi. În ziua de azi, afacerile portabile, care sunt dispuse să ofere servicii în mai multe locuri ori care sunt dispuse să se deplaseze către client sunt modalitatea de afacere, care poate să genereze sume mari de bani, într-un timp relativ scurt. Iată ce afaceri poți să începi dacă îți plac mașinile cu mai mult de cinci locuri și îți dorești să fii propriul tău șef.

Iată ce afaceri poți să începi dacă îți plac mașinile cu mai mult de cinci locuri și îți dorești să fii propriul tău șef.

IDEI DE AFACERI. Cu ce business-uri sezoniere poți avea succes

Camionetă mobilă cu mâncare

Această modalitate de business este din ce în ce mai prezentă în România, la târgurile de specialitate, acolo unde oamenii vin special să mănânce ceva diferit. Pentru acest tip de afacere, în prima fază ai nevoie de camionetă, iar dacă nu depinzi de la început de bani, trebuie să știi că există și soluții, care îți vin în ajutor. Pentru finanțare există soluția de leasing financiar, dar și leasing operațional. Trebuie să știi ce îți oferă ambele variante și să mergi către opțiunea cea mai avantajoasă.

După acest aspect, gândește-te care ar fi preparatul pe care ai vrea să îl pregătești și să îl servești clienților. Piața este într-o continuă expansiune în acest sens, iar la mare căutare sunt burgerii, pastele, cartofii prăjiți cu diferite rețete ori fructele de mare. După ce ai stabilit și acest aspect, ai nevoie și de echipamentele, care să te ajute să prepari și să depozitezi alimentele și băuturile. Această afacere este una profitabilă pe termen lung, mai ales dacă optezi să mergi către toate concursurile, festivalurile ori târgurile de profil care se organizează.

Transport turistic

Cu o firmă de transport turistic intern, dar și internațional ai putea să călătorești, dar și să îi ajuți pe ceilalți să călătorească în cele mai frumoase locuri ale lumii. Sunt o mulțime de elevi, studenți, bătrâni, care își doresc să meargă în diferite excursii, dar nu au la dispoziție un serviciu de transport.  Pentru acest tip de business îți poți închiria unul sau doua microbuze cu o capacitate de până la 20 de locuri și îți alegi câteva rute turistice, care sunt de interes pentru majoritatea călătorilor. Poți fi chiar tu șoferul sau poți să îți angajezi un șofer, care să realizeze aceste trasee. 

Serviciu de închiriere mașini

Business-ul de tip car sharing este din ce în ce mai popular și căutat de către o mulțime de oameni. Acest serviciu presupune închirierea mașinii tale de către o altă persoană pe o perioadă scurtă de timp. Însă, poate funcționa și în alt sistem, acela de a fi tu propriul șofer pentru persoane care vor să ajungă dintr-un oraș în altul, dintr-o destinație în altă, contra cost. Acest serviciu este taxabil la fiecare kilometru parcurs, iar clienții plătesc la sfârșitul cursei. Este același principiu că și în cazul taximetriei, tu fiind șoferul pentru un grup de oameni, care vor și sunt dispuși să călătorească pe distanțe mai mari cu mașina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Crossuri externe