Airbus Helicopters, contract cu chinezii pentru șase elicoptere H175
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Elicopterul H175 / FOTO: Wikipedia
Elicopterul H175 / FOTO: Wikipedia
Airbus Helicopters și Skyco International Financial Leasing Co, Ltd, o companie de stat din provincia chineză Guangdong, au semnat un contract pentru șase elicoptere H175.

Mandatat de guvernul provinciei Guangdong, Skyco Leasing coordonează dezvotlarea industriei aviației din regiune. Elicopterele multirol H175 achiziționate de Skyco Leasing vor fi folosite de autoritățile locale pentru operațiune de căutare și salvare, servicii medicale de urgență, ajutor în caz de dezastre și alte asemenea misiuni.

"Această cooperare înseamnă mai mult decât simpla achiziționarea de elicoptere. Este un semn clar al dorinței provinciei Guangdong de a conduce dezvoltarea pieței de elicoptere în regiunea de sud a Chinei. Suntem mândri că autoritățile din Guangdong au ales Airbus Helicopters pentru a realiza acest proiect ambițios de cooperare”, a declarat Bruno Even, CEO al Airbus Helicopters.

Pe lângă achiziționarea de elicoptere, părțile au convenit să consolideze prezența Airbus Helicopters în Guangdong și Greater Bay Area, în strânsă colaborare cu Skyco Leasing. Se are în vedere dezvoltarea în comun de activități și servicii de sprijin, precum și cooperarea industrială menită să pună o bază solidă pentru dezvoltarea aviației generale prin promovarea reformei deschiderii spațiului aerian de joasă altitudine. Parteneriatul va explora, de asemenea, un model de afaceri eficient, potrivit pentru piața aviației din China, care va contribui la creșterea economică regională.

În serviciu din 2015, Airbus H175 aparține clasei de elicoptere super-medii, combinând o rază lungă de acțiune și o sarcină utilă cu calități de zbor lin, făcându-l soluția optimă pentru o gamă largă de profiluri de misiune pe uscat și pe mare, inclusiv ajutor în caz de dezastre, căutare și salvare și alte servicii publice, precum și schimbarea echipajului și aviația privată și de afaceri. Cele 55 de H175 aflate în funcțiune în prezent au acumulat peste 210.000 de ore de zbor, dintre care 184.000 în sectorul energetic.

Citește și BAE Systems: Contract de 114 milioane $ pentru un sistem antirachetă

Citește și Tata Group şi Airbus vor fabrica elicoptere în India

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel