Airbus și Renault vor dezvolta împreună bateriile electrice ale viitorului
Autor: Simona Haiduc | 30 noi 2022, 10:23
Două experiențe în slujba unui singur obiectiv
Două experiențe în slujba unui singur obiectiv
Airbus a anunțat miercuri, într-un comunicat de presă, că a semnat un acord de cercetare și dezvoltare cu Renault pentru dezvoltarea unei noi generații de baterii electrice pentru sectoarele auto și aviatic.

În cadrul acestui parteneriat, echipele de ingineri ale constructorului de avioane și ale constructorului de automobile își vor împărtăși cunoștințele în materie de electrificare, în special pentru a încerca să conceapă baterii solide, mai ușoare și dotate cu capacități mai mari, se explică în comunicat, după cum a relatat cotidianul francez Le Parisien.

Acest parteneriat "ne va ajuta să scoatem la iveală următoarea generație de baterii", a declarat Sabine Klauke, directorul de inginerie al Airbus, citat în comunicat.

Aceste viitoare baterii "vor permite atât operarea avioanelor hibride, cât și dezvoltarea vehiculelor de mâine", a declarat directorul de inginerie al Renault, Gilles Le Borgne.

Citește și Renault şi Nissan ar putea anunţa un potenţial acord de restructurare a alianţei

Renault şi Nissan sunt aproape de finalizarea planului prin care luna viitoare vor anunţa la Londra un potenţial acord de restructurare a alianţei lor, deşi cei doi producători auto încă negociază condiţiile, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, a declarat marţi pentru Reuters că "este încrezător" că producătorul auto francez va ajunge la un acord cu partenerul său nipon Nissan privind viitorul alianţei lor.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 43% dintre acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% dintre acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault - Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. Renault ar dori ca Nissan să investească în viitoarea sa divizie de vehicule electrice, în timp ce Nissan vrea ca Renault să îşi reducă participaţia pe care o deţine la constructorul nipon, de la 43% până la 15%.

Ambele părţi continuă negocierile, susţin sursele.

Deşi încă nu s-a ajuns la un acord, Renault şi Nissan au schiţat planuri privind viitorul alianţei, unul dintre ele urmând să fie prezentat în 7 decembrie la Londra. În 5 decembrie este programată o întâlnire la Paris, la care vor participa directorii generali ai Renault, Nissan şi Mitsubishi. Citește mai departe AICI

Citește și Renault lansează propriul Metavers industrial. Care este secretul

În cadrul transformării sale digitale, Grupul Renault a anunțat lansarea primului Metavers industrial, care ar trebui să genereze economii de 320 de milioane de euro până în 2025, la care se adaugă alte 260 de milioane de euro economii de inventar.

De asemenea, ar trebui să genereze o reducere cu 60% a termenelor de livrare a vehiculelor și o diminuare cu 50% a amprentei de carbon a producției de vehicule, dar și o reducere semnificativă a ciclurilor de inovare și să contribuie la reducerea cu 60% a costurilor de garanție vizate de grup.

Metaversul industrial al Renault este construit în jurul a patru dimensiuni: colectarea în masă a datelor, gemeni digitali ai proceselor, conectarea ecosistemului Supply Chain (lanțuri de aprovizionare) și un set de tehnologii avansate.

"Astăzi, 100% din liniile de producție sunt conectate (8.500 de echipamente), 90% din fluxurile de aprovizionare sunt monitorizate în permanență și 100% din datele lanțului de aprovizionare sunt găzduite în metaversul Grupului Renault, o replică reală a lumii fizice controlată în timp real", a precizat grupul într-un comunicat. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Gazprom se va retrage din consorțiul grec Prometheus Gas

După cum a declarat partea elenă, este un ”divorț de...

Prăbușire istorică pentru cipurile de memorie

Despre sectorul cipurilor de memorie se știe că are...

Prețul litiului a explodat, spre bucuria Chinei

Marii producători de litiu din China sunt pe cale să...

Card energie. Se simplifică modul de folosire al acestuia

În data de 08 decembrie 2022 a intrat în vigoare...

Schimbare la vârful Unilever. Cine va conduce compania

Unilever l-a numit director general pe Hein Schumacher,...

Crossuri externe