Ajunge Bitocin la 80.000 $? Expert: ”Nu este exclus!”
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Creșterea Bitcoin nu s-a terminat
Creșterea Bitcoin nu s-a terminat
Bitcoin se menținea la aproximativ 64.650 de dolari la ora 11:30 a.m. în tranzacțiile din Hong Kong, joi, după ce a atins un nou record peste noapte. Cea mai importantă monedă digitală a atins miercuri un maxim de aproape 67.000 de dolari, stimulată de lansarea cu succes a primului fond tranzacționat la bursă de contracte futures Bitcoin din SUA - al doilea cel mai aglomerat debut ETF înregistrat și un alt pas în evoluția sa de la frontierele finanțelor către ceva cu un interes mai larg. Criptomoneda a crescut cu aproximativ 120% în 2021 - iar pentru unii ”credincioși”, pragul de 100.000 de dolari este din nou unul posibil.

Oricât de notoriu ar fi fost Bitcoin pentru oscilațiile sale abrupte, capacitatea criptomonedei de fiecare dată nu numai că și-a revenit, ci a atins noi maxime istorice, i-a derutat pe sceptici și le-a dat investitorilor mai multe motive de bucurie.

Bitcoin a intrat în 2020 fiind activul cu cele mai bune performanțe din deceniul anterior; a câștigat peste 300% anul trecut și a fost în plină ascensiune și la începutul acestui an, înainte de a aluneca în timpul verii, când îngrijorările legate de reglementare, din SUA până în China, au făcut ca moneda să se prăbușească sub 30.000 de dolari. Bitcoin a avut apoi o revenire, deoarece investitorii au trecut peste diversele interdicții și măsuri de reprimare din China și au devenit mai optimiști că orice regim de reglementare care se prefigurează în Statele Unite nu va sufoca piața. Utilizarea Bitcoin ca acoperire împotriva inflației de către unii investitori a jucat, de asemenea, un rol în această revenire, deoarece prețurile de consum au crescut în întreaga lume, scrie Bloomberg.

Acum, odată cu cererea ieșită din tipare pentru ProShares Bitcoin Strategy ETF (ticker BITO), care alimentează și mai mult așteptările pentru o adoptare mai largă de către investitorii instituționali, susținătorii criptomonedelor văd venind mai multe recorduri în perspectivă.  

"În momentul de față, există un optimism puternic în această industrie", a declarat Sadie Raney, cofondator la crypto robo-advisor Makara, în cadrul programului de streaming "QuickTake Stock" al Bloomberg. "Există o mulțime de impulsuri în spatele Bitcoin". 

Entuziasmul a crescut în unele zone de pe Wall Street: Bank of New York Mellon Corp., Goldman Sachs Group Inc. și Morgan Stanley se numără printre firmele care oferă servicii legate de cripto. Dawn Fitzpatrick, director de investiții al Soros Fund Management LLC, a declarat că firma sa deține câteva monede și că cripto "a devenit mainstream". În acest moment și pe Lloyd Blankfein, fostul director general al Goldman Sachs Group Inc. se numără printre cei intrigați de această clasă de active. 

Citește și: Bitcoin stabilește un nou RECORD istoric! Ce anume l-a propulsat

"Există o mulțime de lucruri în această lume care au funcționat excelent", a declarat Blankfein într-un interviu pentru Bloomberg, adăugând că este deschis față de acest activ cu atât mai mult cu cât în ciuda tuturor loviturilor lansate de guverne nu moare.

Unde va ajunge Bitcoin în continuare depinde de cât de mult sprijin poate găsi peste 65.000 de dolari, a declarat Leah Wald, CEO la Valkyrie Investments, care se numără printre firmele, în afară de ProShares, care au depus la SEC pentru a emite ETF-uri futures pentru Bitcoin. În trecut, moneda a avut tendința de a se vinde după noi maxime, deoarece comercianții au înregistrat profituri. Dacă se poate menține peste acest nivel, atunci toate semnele indică un alt pas în sus. 

"În cazul în care impulsul de creștere continuă, nu este exclusă posibilitatea de a atinge 80.000 de dolari", a spus CEO-ul Valkyrie. "Cred că 100.000 de dolari în acest an este un pic cam optimist, dar orice este posibil și nu m-ar surprinde dacă ajunge aproape de această valoare."

Unii strategi, care caută să descifreze mișcările potențiale ale Bitcoin pe baza analizei tehnice a graficelor, au proiectat deja ținte de peste 100.000 de dolari. Tom Lee, de la Fundstrat Global Advisors, spune că BITO ar putea atrage fluxuri de 50 de miliarde de dolari în primul an al fondului. Bitcoin însuși ar putea ajunge la 168.000 de dolari, prezice el. 

Printre cele mai îndrăznețe - sau cel puțin cele mai publice - mișcări se numără cea a lui Michael Saylor, faimosul adept al Bitcoin, a cărui perspicacitate în materie de investiții rivalizează doar cu priceperea sa mediatică. Directorul general al MicroStrategy Inc. a promis că va organiza o petrecere pentru susținătorii Bitcoin dacă prețul acestuia va ajunge vreodată la 100.000 de dolari. 

Cu toate acestea, dacă e să privim un pic înapoi în istoria Bitcoin, se impune o oarecare prudență; criptomoneda ar putea pica în zilele următoare. 

Moneda a fost vândută după astfel de momentele în trecut, inclusiv listarea contractelor futures BTC pe CME în decembrie 2017 și listarea Coinbase Global Inc. pe Nasdaq în aprilie anul acesta, spune Noelle Acheson, șefa departamentului de analiză a pieței de la Genesis Global Trading Inc. De data aceasta, orice potențială dezamăgire cu privire la ETF-ul bazat pe contracte futures după creșterea inițială ar putea provoca o corecție.

"Cu toate acestea, chiar dacă va exista o anumită vânzare, este puțin probabil să fie la fel de profundă sau de durată ca în cazul exemplelor anterioare, din cauza locului în care ne aflăm în ciclul de piață", a declarat Acheson. "În ambele cazuri anterioare, piața dădea semne de epuizare - nu este cazul de data aceasta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...


pixel