Ajutoare pentru ANGAJATORI. Guvernul are pe masă mai multe proiecte
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt mai multe de aflat
Sunt mai multe de aflat
Pe masa Guvernului se află şi un proiect de hotărâre ce are în vedere creşterea numărului de salariaţi pe piaţa forţei de muncă, dar şi aplicarea unor măsuri de sprijinire a angajatorilor pentru implementarea Strategiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru perioada 2021-2017.

Proiectul de HG vizează şi un plan de acţiuni pentru implementarea acestei strategii, obiectivul general fiind de a creşte rata de ocupare a populaţiei cu vârsta cuprinsă între 20-64 ani până la 75% la finalul lui 2027.

În cadrul planului pentru implementarea acestei strategii se menţionează faptul că firmele vor putea beneficia de granturi pentru formarea profesională a salariaţilor, inclusiv prin programe de formare internaţională, sprijin pentru desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, fiind prevăzută şi debirocratizarea şi digitalizarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă în vederea furnizării în mod integrat a serviciilor dedicate angajatorilor.

Altă măsură prevăzută de plan face referire la sprijinirea firmelor sau a consorţiilor de firme pentru amenajarea unor spaţii destinate supravegherii şi îngrijirii copiilor de vârstă antepreşcolară, cu scopul de a asigura echilibrul dintre viaţa profesională şi cea de familie a femeilor angajate.

Citește și Salariul minim. Ce a descoperit ministrul Muncii, Raluca Turcan

De asemenea, pentru firmele care au salariaţi cu vârsta de peste 60 de ani, Guvernul intenţionează să finanţeze planurile angajatorilor ce prevăd includerea angajaţilor seniori în programe de mentorat pentru formarea şi integrarea lucrătorilor noi, scrie Avocatnet.

Implementarea strategiei se va realiza prin planuri anuale de acţiuni aprobate prin ordin al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, iar fondurile vor fi alocate din bugetul instituţiilor implicate, dar şi din fonduri europene nerambursabile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel