CFA România: Depreciere a leului în următoarele 12 luni. Ce se va întâmpla cu inflaţia
Indicatorul de Încredere...
Acest sprijin se acordă unei întreprinderi a căreii valoare cumulată pe durata a trei exerciţii financiare, exerciţiul financiar în cauză şi două exerciţii financiare precedente, nu depăşeşte echivalentul în lei al sumei de 20.000 euro, conform Regulamentul de minimis în sectorul agricol.
Schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor sau întreprinderilor unice care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, pentru susținerea producției de struguri de masă.
Cui se acordă banii
- producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil până la 31 decembrie 2022.
- producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale,constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016, cu completările ulterioare;
- producătorilor agricoli persoane juridice.
Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru producția de struguri de masă, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:
- să solicite ajutorul de minimis prevăzut de prezenta hotărâre, prin completarea unei cereri;
- să utilizeze o suprafață cu plantații de struguri de masă, de minimum 1.000 mp și maximum 10 ha inclusiv, marcată la loc vizibil cu o placă-indicator/exploatație, pe care să se găsească inscripția „Program susținere struguri de masă, anul ............., beneficiar numărul ............................., Direcția Agricolă Județeană ….....…./a Municipiului București“, cu dimensiunea minimă recomandată de 50 cm/70 cm;
- să obțină o producție de minimum 6000 kg struguri de masă/ha
- să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativteritorială se află suprafețele cu plantațiile de struguri de masă, în anul 2022, la specificația vii nobile pe rod, pentru struguri de masă.
- să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor completat începând cu data înființării culturii și avizat de OFJ;
- să facă dovada producției minime realizate prin documente justificative, în funcție de forma de organizare.
Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 1200 euro/ha și se plătește în lei la cursul de schimb de 4,9475 lei, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021.
Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi sau întreprinderi unice nu poate depăși suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii de înscriere în Program și în cele două exerciții financiare precedente
Plata se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată.
Citește și: Veste excelentă pentru agricultori de la ministrul Chesnoiu
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) analizează posibilitatea acordării unei subvenţii în vederea achiziţiei de sămânţă certificată pentru înfiinţarea culturilor de cartof de consum, a afirmat ministrul Adrian Chesnoiu, la o întâlnire cu reprezentanţii cultivatorilor de cartofi din România.
"Toate măsurile pe care le punem în practică la Ministerul Agriculturii sunt elaborate pe baza dialogului deschis şi constant cu cei cărora li se adresează acestea. Am prevăzut în bugetul pentru acest an sumele necesare pentru implementarea unui program de susţinere a producţiei de cartofi. În urma discuţiilor cu reprezentanţii cultivatorilor, definitivăm actul normativ pe care urmează să îl punem în dezbatere publică. De asemenea, pentru a creşte producţia, analizăm posibilitatea acordării unei subvenţii pentru achiziţia de sămânţă certificată pentru înfiinţarea culturilor de cartof de consum", a spus Chesnoiu.
Potrivit unui comunicat de presă al MADR, consultările pentru elaborarea măsurilor de susţinere a producţiei de cartof vor continua, în perioada următoare, cu membrii Organizaţiei Interprofesionale Legume-Fructe (OIPA), dar şi cu reprezentanţii sectorului de cercetare, ai mediului ştiinţific şi academic, "astfel încât să rezulte un program coerent, adaptat la nevoile şi specificul sectorului". Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicatorul de Încredere...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...