Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
În acest sens, MADR a iniţiat un proiect de act normativ privind acordarea unui ajutor excepţional care să vină în sprijinul fermierilor din sectorul vegetal menţionat.
"Schema de sprijin este destinată pentru cheltuieli angajate cu achiziţia de resurse materiale necesare pentru aplicarea tehnologiei la suprafeţele cu plantaţii pomicole şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole cu struguri pentru vin pe rod. Beneficiarii schemei sunt: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderile familiale, persoane juridice, grupuri şi organizaţii de producători, structuri din domeniul cercetare, respectiv universităţi, institute şi staţiuni de cercetare-dezvoltare", se arată în comunicatul ministerului.
Cuantumul ajutorului excepţional care se acordă beneficiarilor din sectorul vegetal este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha, acordat pentru minim 0,1 ha inclusiv şi maximum 200 ha inclusiv, dar nu mai mult de 35.000 euro.
Se estimează un număr de circa 174.500 potenţiali beneficiari, cu o suprafaţă de aproximativ 144.170 hectare.
Resursele financiare totale necesare implementării schemelor de ajutor excepţional în sectorul vegetal au o valoare de 126.150.673 lei, echivalentul sumei de 25.490.649 euro, care se asigură astfel: 63.075.336 lei, echivalentul sumei de 12.745.342 euro, finanţare externă nerambursabilă; 63.075.336 lei, echivalentul sumei de 12.745.342 euro, de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2022 pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie.
Potrivit MADR, pentru a accesa ajutorul excepţional, potenţialii beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate: să solicite ajutorul excepţional; să fie înregistraţi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cererea unică de plată 2022; să achiziţioneze resursele materiale pe bază de documente justificative, în perioada 24 februarie 2022 - 12 august 2022; să menţină suprafaţa aferentă culturilor pentru care beneficiază de ajutor excepţional, în anul de cerere 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
O eventuală suspendare a...
„Traversăm o perioadă în care...
Platforma de criptomonede,...
Banca Centrală Europeană (BCE)...
După ani în care autoritățile...
Președintele Rezervei Federale...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Schimbare de generație la...
Regele reducerilor mizează pe „vânătoarea de comori” a...
Care este prețul corect al petrolului pentru Donald Trump.
Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.
Franța cere acțiuni urgente...
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...