Alegeri locale 2024. Nicușor Dan a câștigat Capitala. Edilul anunță referendum pentru două probleme majore
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Nicușor Dan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Nicușor Dan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Candidatul independent Nicuşor Dan, actualul edil al Capitalei, a declarat, duminică, după afişarea exit-poll-ului parţial de la alegerile locale, că este copleşit de încrederea pe care bucureştenii i-au acordat-o, după ce a obţinut cel mai bun scor la alegerile locale din Bucureşti.

Nicușor Dan a reacționat după ce rezultatele exit-pollului l-au indicat ca învingător al alegerilor pentru Primăria Capitalei, cu un scor de 45%. Primarul a subliniat că această victorie aparține comunităților care doresc onestitate în funcția publică, nu politicienilor.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că va declanşa, cu sprijinul Consiliului General, un referendum local despre cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector.

"Cu aprobarea Consiliului General, voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. De ani de zile Bucureştiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreţinerea infrastructurii pe care deja o avem. Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, nu putem să ne gândim la noi corpuri de spitale, nu putem să ne gândim la noi corpuri pentru universităţile din Bucureşti, care ar putea să aducă zeci de mii de studenţi străini în Bucureşti şi să pună Bucureştiul pe harta academică. În schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele şi panseluţe care înlocuiesc alte panseluţe", a declarat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Toate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel