Alertă în centrul vechi al Capitalei. Controalele ITM au scos la iveală grave nereguli
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ilustrație DCBusiness
Ilustrație DCBusiness
O acțiune de control a inspectorilor de la Inspecția Teritorială a Muncii a scos la iveală nereguli și grave încălcări ale dreptului muncii.

Noaptea trecută, autoritățile competente din București au desfășurat o amplă acțiune de control în Centrul Vechi al Capitalei, cu scopul de a preveni și combate încălcările legislative și de a sancționa faptele de natură contravențională. Echipele formate din reprezentanți ai Inspecției Muncii, Inspectoratului Teritorial de Muncă București, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Inspectoratului pentru Situații de Urgență București - Ilfov, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală au descoperit numeroase încălcări.

În urma controalelor, inspectorii de muncă au identificat 13 lucrători care pretau muncă nedeclarată, inclusiv 11 persoane fără contract de muncă și 2 care depășeau durata legală a timpului de muncă prevăzută în contractul de muncă cu timp parțial. Ca urmare, amenzi în valoare totală de 241.500 lei au fost aplicate în această situație.

Pe lângă aceste constatări, în cadrul unui restaurant din zonă au fost identificate 5 persoane care aparent constituiau o "formație artistică". Cu toate acestea, acești indivizi au declarat că nu aveau nicio relație contractuală cu unitatea comercială și cântau doar pentru bacșiș.

Urmează ca, în continuare, să fie verificate și alte aspecte legate de aplicarea legislației în domeniul relațiilor de muncă, pe baza documentației prezentate de angajatori la care controlul nu a fost finalizat pe loc.

Această acțiune reprezintă un efort concertat al autorităților pentru asigurarea respectării legislației muncii și a drepturilor angajaților, precum și pentru combaterea muncii nedeclarate și a altor practici ilegale în domeniul ocupării forței de muncă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel